Amerikában fognak készülni a Mercedes EQ almárka SUV-jai

0

A Mercedes-Benz a 20 éves jubileum alkalmával jelentette be, hogy az új tisztán elektromos EQ almárka SUV modelljei Amerikában fognak készülni. Az üzem Alabama államban található, Tuscaloosában. A Daimler AG. kereken 20 éve „költözött” át Amerikába, ahol megkezdték az első generációs M osztály gyártását. Azóta is SUV-ok készülnek ebben az üzemben: GLE, GLS és a GLE Coupe.

A beruházás keretében 1 milliárd dollárt fordítanak a létesítmény fejlesztésére és bővítésére, beleértve egy új akkumulátorüzemet. Ez lesz a Mercedes ötödik akkumulátorgyára. Az összeg legnagyobb részét az elektromos járművek előállításához szükséges beruházásokra költik. Nem elhanyagolható, hogy mintegy 600 új munkahely létesül a projekt révén. Ezáltal a Mercedes három kontinensen fogja gyártani az elektromos járműveket: Európa, Kína és Amerika. Az egymillió négyzetméteres létesítmény építése 2018 elején veszi kezdetét.

A Mercedes azt tervezi, hogy 2022-re az teljes portfóliót elektromos (rész)hajtással lássák el. Az első teljesen elektromos modell, az EQC gyártása 2019-ben kezdődik Brémában.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!