Elektromos SAAB 9-3 azaz NEVS 9-3

0

Pár órával ezelőtt bemutatták a SAAB 9-3 elektromos változatát!

Igaz lassan már 5 éve, hogy nem létezik a SAAB mint autómárka, de újra életre keltették magát az autót. Még november elején röppent fel az a hír, hogy a török kormány porolná le a jól csengő és híres márkát. Úgy látszik, hogy most a kínaiak beelőzték őket.

Bár a SAAB név használati jogát a kínai gyártó nem kapta meg, ezért az autó a NEVS 9-3 EV nevet kapta. Az elektromos autót Kínában Tianjunban fogják gyártani, először évi 50 ezer autó a cél, majd később 220 ezerre szeretnék növelni a kapacitást. A forma ugyan az, mint amit már megszokhattunk, egyedül a hűtőmaszkot és a márkajeleket cserélték ki.

Sokat nem árultak el az autóról, annyi azonban biztos, hogy 300 kilométert lehet megtenni vele egy töltéssel. A legnagyobb sebességet 140 km/h-ra csökkentették, emellett fantasztikus vezetési élmény párosul az autóhoz ami folyamatos szoftverfrissítéseket kap.

A NEVS (National Electric Vehicle Sweden) úgy nyilatkozott, hogy a 9-3 csak a kezdet. Később egy egész, friss műszaki alapokkal, új generációs hajtáslánccal egy egész típuscsalád érkezhet. Az első 150 ezer darabot már megrendelte az egyik legnagyobb elektromos autókat bérbeadó cég a Panda New Energy.

[ult_createlink title=”Csatlakozz az e-autósok közösségéhez! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Like-olj minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!