Németországban marad a tisztán elektromos Audik gyártása, de késni fog

0

Az Audi németországi dolgozói nemrég elég kellemetlen híreket kaptak, melyek arról szóltak, hogy az új tisztán elektromos modellek gyártása Brüsszelben veszi majd kezdetét 2018-tól.

Azonban a tervek ismertetése óta a szakszervezetek komoly nyomást gyakoroltak az Audira annak érdekében, hogy az E-Tron Quattro és az E-Tron Sportback modellek gyártása maradjon Németországban. Úgy tűnik, hogy a négykarikás vállalat munkavállalóinak érdekeit képviselő szakszervezetek elérték a céljaikat. Németországban marad az elektromos Audi SUV-k gyártása.

Az Audi elektromos offenzívájának részét képező két előfutár gyártása marad Ingolstadtban, a munkálatok kezdete pedig 2021-ben kezdődhet el! Igen, így ~3 évet ismét késni fog a két modell, pedig Norvégiában már előrendelhető!

A német gyártó úgy készül, hogy a következő években 20 különböző villanyosított modellt mutat be, melyből több mint 10 teljesen elektromos meghajtást kap. Ezek közül 4 biztos SUV lesz.

Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy az elektromos autók gyártásából minden egyes létesítményük kiveszi majd a részét. A nagy kérdés, hogy mikor?

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!