A következő generációs Mitsubishi Mirage elektromos verzióban is érkezik, Renault Clio alapokon

0

A Mitsubishi új és ambiciózus terve a „Drive and Growth”, ami azon alapszik, hogy 11 új modellt terveznek piacra dobni, erős fókuszban a SUV kategóriával.

A 11-ből 6 teljesen új modell lesz, a másik 5 pedig a jelenleg is létező modellek frissítését jelenti majd. Ezek közül már a csapott hátú Mirage az, ami gyakorlatilag elkészült és kész a megjelenésre az európai piacon. Ami akár már jövőre meg is jelenhet!

Egy új jelentés szerint a Mirage erősen fog a Renault következő generációs kisautó modelljére, a Clio alapjaira építkezni. A francia szupermini is jelentős változásokon fog átesni a közeljövőben, így a Mitsubishi is nagy reményekkel építheti rá saját modelljét.

Sokaknak nem nagy újdonság, hogy a Mirage nem saját padlólemezt fog használni, hiszen annak kifejlesztése garantálná a tervezési árak elszaladását és ez nem kifejezetten tud jó lenni a B szegmensen belül, ahol amúgy sem a hatalmas haszonkulcsok a jellemzőek. Így a Mitsubishi is tud további fejlesztésekre koncentrálni és összegeket csoportosítani.

Az elektromos és a belsőégésű motoros verziók egyszerre fognak megjelenni, valószínűleg az évtized vége felé, pontos év még nincs megadva. De valószínűleg az új Clio megjelenése után nem sokkal.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!