Emlékszik még valaki közületek a VW egykori könnyű katonai járművére, amit Ferdinand Porsche tervezett a második világháború német hadserege számára?
Bizony ez volt a Kubelwagen! A háború után volt egy civileknek készült verzió is az Egyesült Államokban, ami “Thing” néven futott be kisebb karriert, a 70es évek elején.
Szóval úgy néz ki, a Thing visszatérhet, méghozzá elektromos autó formájában.

A Volkswagen márka vezetője, Herbert Diess azt nyilatkozta, tervezik egy 4 ajtós és kabrióvá is alakítható jármű megvalósítását, a hamarosan elérhető MEB (Modular Electrification Toolkit) platform segítségével. Úgy gondolja, van igény az ikonikus VW nevek feltámasztására a múltból.

Az MEB platform olyan autók alapját fogja a jövőben adni, mint a Bulli, Budd-e és I.D. Buzz koncepciók. Ezek megjelenése 2022 környékén várhatóak és Level3 önvezető képességgel is fel lesznek szerelve.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!