Ismét a Renault Zoe…

0

A Renault ismét a csúcson, kiemelkedően jól teljesítettek az elektromos autók eladásainak területein.

Az idei év első kilenc hónapjában 26.800 elektromos autót értékesítettek, jóval több mint amit az előző években fel tudtak mutatni, és messze még az év vége. Akár a 30.000-es számot is könnyen elérhetik. Szeptemberben 23%-os növekedést produkált a gyár az előző évekhez képest, ebben a hónapban 2.758 modellt adtak el. Nem meglepő, hogy a legtöbbet eladott példány a ZOE volt, a maga 2.350 darabjával. Az elektromos autók piacának 1,2%-át tudhatja magáénak az elektromos autó. A második helyen a Kangoo Z.E végzett, szeptemberben 400-at adtak el, az elmúlt kilenc hónapban pedig 2.600-at.

2012-ben mutatták be a ZOE-t, és már 85.000 értékesítési számmal büszkélkedhet. Idén pedig lehet, hogy Európa legkeresettebb elektromos modelljévé válhat. A Nissan Leaf 10.000 darabos lemaradásban van a francia elektromossal szemben. Bár, az az igazság, hogy a vásárlók már tudatosan az új Leaf-re készülhetnek, ezért nem keresik a korábbi modellt. Mindenesetre 2018-ban izgalmas év elé nézünk, akkor végre eldől melyik lesz Európa kedvenc elektromos autója.

A statisztikákat köszönjük az insideevs-nek:

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!