A hír nem új keletű, még júniusban a Hyundai elnöke maga ígérte meg, hogy 2018-ban piacra kerül a modell teljesen elektromos változata. Így már biztos, hogy a 2018-as Genfi Autószalonon fogják legelőször bemutatni.

A Nissan Juke riválisának tervezett Kona egy teljesen új platformra fog épülni, mivel a kedvező piaci szerepléshez jóval nagyobb akkupakkra lesz szükség. Ezért úgy gondolták, hogy az Ioniq EV alapja már kicsi lenne. A hatótávolsága a tervek szerint 300 és 500 kilométer körül alakulhat. Köszönhetően a kétféle akkumulátor csomagnak, 40kWh és 64,2kWh.

A Hyundai elszánt, így ez a modell még csak egy előszele a jövőt érintő terveinek, amiben 2020-ig 15 darab elektromos motorral ellátott modellt kívánnak bemutatni. Ezek között lehet hibrid, plug-in hibrid, tisztán elektromos vagy akár üzemanyagcellás modellek is.

 

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]