Mercedes-Benz S560e – a hibrid elnöki ügy

0

Mercedes s560e Plug-In Hybrid, távolodás a dízeltől!

Ez egy teljesen más típusú hibrid jármű a Project One hiperautóval szemben. A Mercedes S560e azzal a céllal jött létre, hogy leváltsa az S-Class korábbi S500e változatát, és a hasonlóan nagy méretű autók terén elképesztő üzemanyag-takarékosságot kínál. A részben elektromos nagyméretű szedán mindössze 2,1 l üzemanyagyot fogyaszt 100 km-es távon a kombinált ciklusban, az ennek megfelelő 49 g / km-es CO2-kibocsátással.

Ezen felül akár 50 kilométert is képes megtenni zéró emissziós üzemmódban, egy új 13,5 kWh-os lítium-ion akkumulátornak köszönhetően, amely ugyanolyan fizikai méretekkel bír, mint korábban, de ennek ellenére nagyobb kapacitással rendelkezik.

Az igazság az, hogy a hangsúlyt a hatékonyságra helyezték, de ez nem azt jelenti, hogy az S-osztály családjának legújabb tagja szűkölködik az energiában vagy a teljesítményben. Éppen ellenkezőleg, a 3,0 literes V6 benzinmotorja 367 lóerő (270 kilowatt) és 369 lóerő (500 Newton-méter) nyomatékot biztosít, míg az elektromos motor 121 lóerőt (90 kW) és 325 lóerőt (440 Nm). Az új hibrid S560e-nek mindössze öt másodpercbe telik a 100 km/h-ás sebesség elérése, a maximális sebesség pedig 260 km/h környékén van.

A motor elektronikájának áthelyezésével a Mercedes mérnökei nagyobb teret tudtak felszabadítani a csomagtartó belsejében. Ennek köszönhetően jelenleg 410 literre nőtt a pakoló rész, amely 15 literes kapacitás növekedést jelent az előző S500e modelléhez képest. A luxus szedánban tökéletesen működik az előre programozható klímavezérlés, amennyiben a járművezető elindulási időt határoz meg. Előmelegíti a levegőt, a kormánykereket és a kartámaszokat a középkonzolon és az ajtókon, valamint hűtésnél bekapcsolja az ülések szellőzési funkcióját is.

A takarékos S-osztályú szedán Frankfurtban került bemutatásra a felújított Coupe és Cabriolet modellek mellett, amelyek most már OLED hátsó lámpákkal és egyéb frissítésekkel rendelkeznek, amelyeket az idei évben bemutatott szedánban is láthattunk.

[dt_small_photos number=”15″ category=”s560e”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!