2020 körül kezdődik a Skoda éve

0

A Skoda mostanában nagyon komolyan veszi az e-autók iránti keresletet, ezért körülbelül havonta előáll valami új és nagy ötlettel. Sajnos még semmi nincs mögötte, de talán hamarosan már villantanak valami kézzel foghatót. Elvileg 2019-ben dobja piacra a teljesen elektromos Citigo-t és egy plug-in hibrid Superb-t, majd 2020-tól kerül sorozatgyártásba a Vision E koncepció végleges változata.

A legdrágább Skoda modell egy SUV szerű autó lesz, amit MEB platformra fognak építeni. Hasonlítani fog a Karoq és a Kodiaq-ra. A VW csoport által biztosított platformnak köszönhetően még nagyobb lesz a szabad hely! Pár nevet már levédetett a cseh gyár: „Amiq”, „Eliaq”, „Anug”, de még mindig nem lehet tudni, hogy mi lesz a végleges választott név!

Rebesgetik, hogy a Felicia is újra élethet elektromos formában. A szerényebb pénztárcával rendelkezők számára készülő modell tökéletes alternatívája lehet a Volkswagen I.D modelljének, így nem lepődnénk meg, ha felszereltségi szint és hatótávolság terén is hasonló opciókkal találkoznánk. A Felicia E jó eséllyel hasonló méretben kerül majd elkészítésre, mint a Rapid Spaceback, tehát kisebb lesz, mint az Octavia, ám a MEB platform jobb helykihasználása miatt. A Volkswagen korábbi állítása szerint a I.D. modell ára Németországban 8.5 millió forint körül alakulhat, ennek fényében pedig a Felicia E ára is jó eséllyel a 8 milliós határ körül lesz.

A fent említett modelleken túl 2025-ig még két további is érkezhet a kínálatba, melyek közül az egyik egy Karoq-méretű elektromos SUV, a másik pedig egy nagyjából 300 lóerős sportautó lehet majd. Előbbi esetében viszonylag korlátozottak a lehetőségek, utóbbi modellnél ugyanakkor egyelőre nem dőlt el, hogy kétajtós vagy négyajtós változatban szeretné-e elkészíteni a gyártó.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!