Elektromos SUV a Ford-tól

0

„Ikonok inspirálták” Legalábbis így fogalmazott a Ford mikor Detroitban bejelentette, hogy egy teljesen elektromos SUV-ot fejlesztenek Mach1 néven. Fejlesztésen pedig az újonnan alakult Ford Team Edison nevű csapat dolgozik.

A Ford rájött, hogy az emberek szeretik a szép termékeket, ebből tanulva, arra koncentrálnak, hogy elektromos hajtással támasszák fel az ikonikus neveket. Az első ilyen modell a Mach1 lesz, ami a Mustanghoz köthető. Ez az elektromos SUV vélhetően nem lesz teljesen új és egyedi modell, hanem egy meglévő típusból fogják újra álmodni. A lenti videóban egy Ford Explorer is látható, de a Ford nem erősítette meg az a hírt, hogy ez adná az alapot a Mach1 számára. Továbbá a Ford emeli a tétet és megduplázta az eredeti tervekhez szükséges pénzösszeget, 4-5 milliárd dollár helyett 11 milliárd dollárt szánnak az elektromos autók fejlesztésére. A legelső a Mach1 lesz, de további 16 darab teljesen elektromos és 24 hibrid autóból fog állni a flotta.

A teljesítményorientált SUV érkezése 2020-ban esedékes. A filozófia pedig: magasabb ár, semmint a szélesebb közönség számára elérhető kompaktok.

[vc_video link=”https://youtu.be/cQ9JL2ZkOD4″ align=”center”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!