Új szereplő érkezik a magyarországi elektromos töltőpiacra

0

Összesen 40 millió euróból fejleszti elektromos töltőhálózatát az OMV Petrom bukaresti olajvállalat.

A 400 új HPC pont mindegyike 150 kW teljesítményű lesz, melyeket 2025 végéig 98 helyszínen fognak letelepíteni Romániában, Szlovákiában és Magyarországon.

Romániában 80 helyszínen összesen 328, Szlovákiában 11 helyszínen 52 míg Magyarországon 7 helyszínre 28 töltőpontot telepíthet a román olajvállalat, az OMV Petrom a tervek szerint. Június végén a vállalatnak 150 töltőpontja volt a Petrom és az OMV márkájú töltőállomásokon Romániában és a régióban.

Az OMV Petrom eddig elsősorban a töltőállomásain működő partnercégek töltőállomásaira támaszkodott, mint például az Eldrive, az Enel X és a Renovatio. Most azonban minden egyes töltőpontja 150 kW beépített kapacitással fog rendelkezni. A teljes beruházásból 15 millió eurót európai alapokból biztosítanak, 5 millió euró bankhitelből jön, a fennmaradó összeget pedig saját forrásokból teljesíti az OMV Petrom.

„Támogatjuk ügyfeleinket a közlekedés szén-dioxid-mentesítésének folyamatában és a lehető legtöbb mobilitási lehetőséget szeretnénk kínálni számukra, többek között az alternatív mobilitáshoz szükséges infrastruktúra fejlesztésével. Az elmúlt három évben nagyrészt partnerkapcsolatok révén telepítettük a töltőpontokat. A mai napon fontos lépést tettünk saját elektromos töltőállomás-hálózatunk fejlesztésében, ezzel is hozzájárulva Kelet-Európa összekapcsolásához a TEN-T folyosón keresztül.” Nyilatkozta Radu Căprău, az OMV Petrom Igazgatóságának tagja.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!