Meg idén bemutatkozik a tisztán elektromos Volvo XC90

0

Idén, az utolsó negyedévben rántják le a leplet és hivatalosan is bemutatkozik a tisztán elektromos Volvo XC90.

Köztudott és régóta tényként kezelhető hír, hogy a Volvo az XC90 tisztán elektromos utódján dolgozik. Erről nemrég hivatalos szabadalmi képek is árulkodtak amik az internetre kerültek ki. Mára pedig Jim Rowan, a Volvo vezérigazgatója is megerősítette az Autocar brit lapnak, hogy az XC90 tisztán elektromos utódja még idén, a negyedik negyedévben bemutatkozik.

A vezető azt is elárulta, hogy az elektromos XC90 egy teljesen új platformra érkezik. „Rendkívül izgalmas időszak ez számunkra, hisz ez a projekt egy újabb területre visz minket, egy újabb építőelem a jövőre nézve. Maga a modell rendkívül fontos a számunkra.” – árulta el Rowan.

A kikerült képek alapján a Volvo egy merész és futurisztikus külsővel ellátott tisztán elektromos SUV-val akarja elkápráztatni a rajongókat. Amint látható az elektromos XC90 formája és arányai nem fognak sokban eltérni a jelenlegi XC90-től, de azért észlelni némi változást és újítást.

Az elektromos XC90 végleges nevét egyelőre nem tudjuk biztosra, pletykák szerint akár még az EXC90 nevet is megkaphatja a Volvo elektromos újdonsága. Viszont a svédek tavaly év végén az „Embla” névre nyújtottak be védjegybejelentést az Európai Unió Szellemi Tulajdonjogi Hivatalánál. Így csak találgatni lehet, de annyi biztos, hogy még idén kiderül a végső neve az elektromos XC90-nek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!