Negyvennyolc elektromos kamiont szállított le a Nikola

0

Az amerikai Nikola Motor elektromos teherautó-gyártó vállalat a második negyedévben ötven darab Tre BEV teherautót épített és ebből negyvennyolc darabot szállított le.

Idén március végén jelentette be a Nikola Motor, hogy március 21-én megkezdte a Tre BEV 536 kilométer hatótávú elektromos teherautójának sorozatgyártását az arizonai Coolidge-i gyárában. Éppen ezért a vállalat a sorozatgyártás még nagyon korai szakaszában jár, ami a negyedéves jelentésből némileg minősíti az aktuális termelési adatokat.

Az éves jelentés szerint azonban a Nikola ragaszkodik ahhoz a célkitűzéséhez, hogy 2022 végéig összesen 300-500 darab Tre BEV elektromos kamiont gyártson le és szállítson ki. Továbbá a Nikola célja, hogy novemberre műszakonként öt darabra növelje a Coolidge-i gyárának a termelését. Éppen ezért a gyár bővítésének második szakasza jelenleg is folyamatban van és várhatóan 2023 első negyedévére fejeződik be.

A Nikola néhány nappal ezelőtt megállapodást kötött az amerikai Romeo Power akkumulátorgyártó felvásárlásáról. A Tre BEV kamion hatótávja 563 km, DC töltési teljesítményének maximuma 350 kW, teljesítménye 480 kW. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!