Bemutatták a Leapmotor B10 elektromos autót

0

Amint azt korábban bejelentették, a Leapmotor a Párizsi Autószalonon mutatta be a B10 névre hallgató elektromos autóját. Az e-SUV lesz a Leapmotor harmadik olyan járműve, ami az európai piacon is megjelenik.

Bár a Leapmotor a B10 modelljének világpremierjét a Párizsi Autószalonon tartotta, a gyártó a technikai részletek többségét titokban tartotta, így a hajtásláncról sincsenek információk. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a B10 egy C-SUV, amelyet globális piacokra szán a gyártó, és a jövő évben kerül az utakra. A Leapmotor B10 a LEAP 3.5 platformra épül, és kifejezetten a technológia iránt érdeklődő, környezettudatos fogyasztókat célozza meg, akik olyan elektromos autót keresnek, amely ötvözi a stílust, a teljesítményt és a fejlett technológiát. A B10 csak tisztán elektromos változatban lesz elérhető, bár a Car News China szerint később egy hatótávnövelős (EREV) változat is megjelenhet.

A Stellantis szerint a B10 az első a Leapmotor B-sorozatának számos közelgő modellje közül. A sorozat két további modellje 2025-től indul. A kínai médiának adott információk alapján a magasabb kategóriájú változatok „Lidar és AI intelligens vezetési chipekkel” lesznek felszerelve.

„A B10 megtestesíti az elektromos jövőről alkotott víziónkat – nemcsak kiváló teljesítményt és intelligens kapcsolódási lehetőségeket kínál, hanem világszerte elérhetővé teszi ezt a jövőt a fogyasztók számára” – mondta Zhu Jiangming, a Leapmotor alapítója a B10 modell kapcsán.

Jianshu Xin, a Leapmotor International vezérigazgatója hozzátette: „Bár a Leapmotor International egy startup, két rendkívül erős „szülővel” rendelkezik. Az egyik az innovációt és a versenyképes árazást biztosítja, míg a másik – a Stellantis-szal való partnerségünk révén – erős globális erőforrásokat és páratlan szolgáltatási infrastruktúrát kínál. Együtt olyan termékeket tudunk nyújtani a fogyasztóknak, mint a B10, amely a legmodernebb technológiát ötvözi a megfizethetőséggel.”

A kínai média szerint a B10 Kínában körülbelül 100 000 jüanos áron lesz elérhető (kb. 13 000 euró), bár a gyártó hivatalos sajtóközleménye nem említi a pontos árat. A Leapmotor jelenleg az európai piacon a C10 elektromos SUV-t és a kisebb T03 modellt kínálja, amelyek rendelési időszaka szeptember végén kezdődött.

A B10 mellett a Leapmotor a C16 modelljét is forgalmazni fogja Európában, amelyet a Stellantis-szal való együttműködés keretében mutatnak be a Leapmotor International részeként. A háromsoros SUV januárban debütált Kínában, 4,92 méteres hosszával és 2,83 méteres tengelytávjával. Az autó belső tere akár hat üléses konfigurációt is lehetővé tesz (2+2+2 elrendezésben), ami tágas helyet biztosít az utasok számára.

A C16 modell 800 voltos rendszert és akár 180 kW-os egyenáramú gyorstöltési kapacitást kínál, így az akkumulátor 15 perc alatt 30-ról 80 százalékosra tölthető. A jármű letisztult külsővel, valamint minimalista és prémium belső kialakítással rendelkezik. Emellett a Leapmotor OS 4.0 intelligens infotainment rendszerrel és panoráma üvegtetővel is felszerelték.

A B10 hivatalos bemutatója 2025-ben lesz, de még nem világos, hogy pontosan mikor kerül piacra, és hogy először Kínában kezdik-e el értékesíteni, mielőtt Európába érkezne, ahogyan a C16 esetében is bizonytalan az időzítés.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!