A Honda bemutatta új elektromos Honda 0 Series modelljeit

0

A 2024-es Honda 0 Tech Meeting során a Honda bemutatta új Honda 0 Series modelljeit, amelyek 2026-tól kerülnek forgalomba. Ezek az elektromos járművek a „karcsú, könnyű és bölcs” tervezési filozófia mentén készülnek, amelynek célja, hogy az autók ne csak hatékonyak, de esztétikusak és intuitívak is legyenek. Az öt alapérték között szerepel a művészi formatervezés, fejlett önvezető rendszerek, optimális térkihasználás, vezetési élmény, és kiváló elektromos hatékonyság.

A Honda új EV-platformot fejlesztett, amely a hőpréselt anyagok és a kompakt e-tengely használatával nemcsak az autó stabilitását és vezethetőségét javítja, hanem lehetővé teszi az alacsony tömegközéppont kialakítását is. Az új generációs akkumulátorok vékonyabbak, és fejlett hegesztési technológiával készülnek, hogy könnyebbek és hatékonyabbak legyenek. Az aktív aerodinamikai rendszer az autó sebességéhez igazítja a légterelők működését, így csökkentve az energiafogyasztást és növelve a stabilitást.

A Honda a szoftveresen irányított járművekre (SDV) összpontosít, és egy saját fedélzeti operációs rendszert fejleszt, amely folyamatos OTA-frissítésekkel biztosítja az autók új funkcióit és optimalizált teljesítményét. Az AD/ADAS önvezető technológiák között megjelenik a 3. szintű önvezetés, amely lehetővé teszi, hogy az autó bizonyos körülmények között teljesen átvegye az irányítást, például autópályai dugókban.

A „vezetés öröme” elv jegyében a Honda integrált vezérlőrendszert fejlesztett, amely az összes vezetési komponenst, mint a kormányzást és a fékezést, elektronikus módon irányítja. A Honda ezen kívül a 3D giroszkópos érzékelőkön alapuló technológiával biztosítja a jármű mozgásának stabilitását.

Az energiamenedzsment területén a Honda hőszivattyús fűtési rendszert és hatékony energiatároló rendszereket alkalmaz, hogy hideg időben is biztosítsa a hosszú hatótávot és a kényelmet. A digitális felhasználói élmény részeként az infotainment rendszert és a hangvezérlőt úgy fejlesztették ki, hogy az a lehető legkevesebb stresszt okozza, miközben szórakoztató és interaktív élményt nyújt a vezetőknek és az utasoknak egyaránt.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!