Túl a hatvanezren a Tesla töltőállomása

0

A Tesla Supercharger hálózata új, lenyűgöző mérföldkövet ért el a napokban, ugyanis világszerte már hatvanezer töltőállomást telepített le Elon Musk vállalata.

A Tesla nagyon ráérzett, hogy mit kell nekik csinálni az elektromos autók megtámogatása kapcsán. Egy stabil és folyamatosan fejlődő hálózat gyakorlatilag a kulcs a sikerhez. A technológiai fejlettség mellett a megbízhatóan működő és könnyen használható töltőhálózat az, ami a Tesla sikerének záloga és nagyon jól jelzi a fejlődés irányát, hogy Észak-Amerikában gyakorlatilag az összes jelentős autógyártó átállt a Tesla saját töltőszabványára, hogy azok használhassák a Supercharger hálózatot.

Európában is megtörténhet mindez, annyi különbséggel, hogy itt nálunk a CCS a vezető szabvány. A hálózat méretén túl a Tesla folyamatosan fejleszti az oda szánt töltőoszlopokat is, így ma már a V4 számít a legújabb és legjobb Tesla villámtöltőnek. A nem kevés előny mellett a Supercharger hálózat erényei közé tartozik az is, hogy egy ideje már a nem Tesla járművek is használhatják a hálózat bizonyos oszlopait, amennyiben azokon CCS csatlakozó található.

Habár a hálózat növekedését kissé visszafogta a tény, hogy Elon Musk odanyúlt a csapatért és történtek csökkentési törekvések is, mindent egybevetve szerencsére a SuC-hálózat növekedése nem állt meg. Az X-en a Tesla október 17-én tette közzé a hálózattal kapcsolatos legújabb számokat: globálisan véve összesen már több, mint hatvanezer Supercharger töltőoszlop várja az elektromos autósokat.

A számok Japánban értek össze szerencsésen, hiszen itt telepítette a Tesla a hatvanezredik oszlopát és ugyanerre a töltőpontra került egy másik kerek számot viselő oszlop is, ami a hatszázadik japán SuC oszlop.

Látható tehát, hogy a talán nyugodt szívvel a világ legnagyobb töltőhálózatának nevezhető Supercharger hálózat bővülése nem állt meg, a problémák ellenére sem. Ezt szintén csak alátámasztani tudja az a nemrég megjelent cikkünk, amiben a Tesla az idei év harmadik negyedévében történt energiafelhasználásáról beszélt, a SuC hálózat tekintetében.

Az említett időszakban, vagyis csupán 3 hónap alatt globálisan véve 2800 új töltőoszlop létesült, amivel így már 23 százalékos növekedés az év eleji adatokhoz képest. Az összes eddigi, már működő oszlop 1,4 TWh energiát pumpált a különböző e-autók akkumulátoraiba.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!