Megérkezett a BYD legújabb elektromos autója, a Sealion 7

0

A BYD SEALION 7 elektromos SUV-modellt október 14-én mutatták be a Párizsi Autószalonon, amely az európai piacra készült, középkategóriás, tisztán elektromos hajtású autó. Ez a modell a BYD Ocean sorozatának része, és modern, sportos SUV-jellege az európai vásárlók igényeihez igazodik. A SEALION 7 a BYD nyolcadik európai modellje az elektromos autók és plug-in hibridek közül, és egyben a vállalat stratégiai célját is tükrözi: Európában az új energiájú járművek vezető szereplőjévé válni​.

A jármű Blade akkumulátorral van felszerelve, amely lítium-vasfoszfát (LFP) technológiát alkalmaz, így biztonságos és hosszú élettartamú. Ez az akkumulátor közvetlenül az autó padlószerkezetéhez kapcsolódik, ami nemcsak helytakarékos, hanem a szerkezet stabilitását is növeli. A BYD több mint két évtizede fejleszti akkumulátortechnológiáit, és a Blade akkumulátor ezen innováció eredménye, amelyben nincs kobalt, így környezetbarátabb, és kevésbé terheli meg a környezetet. Az akkumulátor gyorstöltési teljesítménye elérheti a 230 kW-ot, így az autó rövid idő alatt feltölthető, ami nagyban növeli a jármű praktikumát​.

A SEALION 7 kétféle hajtáslánc-opcióval elérhető. A legerősebb, összkerékhajtású változat 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, és végsebessége 215 km/h. Az e-Platform 3.0 alapjára épülő modell alacsony súlyponttal rendelkezik, amely a vezetési élményt és az irányíthatóságot fokozza. Emellett a jármű intelligens nyomaték-elosztási rendszerrel (iTAC) van felszerelve, amely az aktuális menetkörülményekhez igazítja a hajtónyomatékot, ezáltal nemcsak a biztonságot, hanem a vezetés élményét is növeli.

A SEALION 7 belső tere az Ocean sorozatra jellemző stíluselemekkel van kialakítva, például tengeri inspirációjú műszerfallal, amelyek kifinomult, mégis modern hangulatot kölcsönöznek az autónak. A tágas belső tér öt felnőtt számára kényelmes elhelyezkedést biztosít, amelyet az akkumulátor térkihasználása is elősegít. A beltér magas minőségű anyagokat tartalmaz, beleértve a vegán bőrt is, amelyek hozzájárulnak a prémium élményhez. A külső dizájn is az Ocean sorozat formanyelvét követi, erőteljes, mégis aerodinamikus vonalvezetéssel, amely hatékony légellenállást biztosít​.

A BYD szerint a SEALION 7 értékesítése októberben kezdődik, és az első kiszállítások még az év végén megvalósulnak. Ezzel a modellel a BYD célja, hogy megerősítse jelenlétét az európai elektromos autópiacon, ahol a környezettudatos és innovatív járművek iránti kereslet folyamatosan növekszik. A Párizsi Autószalonon más BYD modelleket is bemutattak, köztük a DOLPHIN-t és az ATTO 3-at, amelyek szintén az Ocean sorozat részét képezik, és hozzájárulnak a BYD európai piacra történő belépésének erősítéséhez​.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!