Idehaza is rendelhető a hétüléses Tesla Model Y

0

A Tesla bevezette Európában és Magyarországon is a Model Y új, hétüléses változatát, amely a világ egyik legnépszerűbb modelljének friss konfigurációja.

A Model Y tervezésekor a Tesla célja az volt, hogy egy sokoldalú és tökéletes családi szabadidő-autót hozzanak létre. Világszerte több százezer vásárló választotta a Model Y-t elsődleges járművének, mivel egyaránt alkalmas mind a mindennapi ingázásra, mind hosszabb utakra. Az autó tágas csomagtere és akár 1600 kg-os vontatási kapacitása révén a Model Y bármilyen életstílushoz ideális választás.

A hétüléses opció bevezetésével Magyarországon új szintre emeli a Tesla a Model Y sokoldalúságát. Ez a változat különösen ideális a családosok számára, mivel lehetővé teszi, hogy minden családtag, barát és a szükséges csomagok kényelmesen elférjenek a Model Y-ban. A Model Y hétüléses konfigurációval a modularitásnak köszönhetően maximálisan alkalmazkodik a különféle élethelyzetekhez és utazási igényekhez.

Az új, hétüléses Model Y a korábbi 5 üléses verzióhoz képest egy harmadik üléssort kínál, amely két előre néző ülést tartalmaz. Ezek az ülések síkba hajthatók, hogy a csomagtér minél nagyobb legyen. A harmadik sor könnyen elérhető a második sor szélső ülésein elhelyezett gombokkal, amelyekkel az ülések előrecsúsznak, megkönnyítve a be- és kiszállást. Az utasok a hátsó ablak alatt kényelmes fejtérrel rendelkeznek, és mobileszközeiket két USB-C csatlakozóról tölthetik.

A hétüléses Model Y akár 2040 literes csomagteret kínál. Az elektromos kialakításnak köszönhetően az autó elejében egy 117 literes első csomagtartó, a harmadik sor mögött pedig 363 literes tároló található. Így 7 utas esetén is elfér két nagy bőrönd hátul és két nagy táska elöl. A harmadik sor lehajtásával a tárolókapacitás 753 literre nő, amely elegendő helyet biztosít babakocsinak, rollereknek, összecsukható ágyaknak vagy akár 850 darab pelenkának is.

Továbbá a hétüléses opció kizárólag a Model Y Long Range összkerékhajtású változatánál érhető el. Ez a modell, amelyet a Gigafactory Berlin-Brandenburg gyárt, alapfelszereltségként kínálja a legmagasabb minőségű prémium anyagokat, a kényelmet, a biztonságot és a fejlett kapcsolódási funkciókat.

Az új hétüléses Long Range Model Y már Magyarországon is elérhető, 21 884 900 forintos indulóártól.A Tesla még ebben a negyedévben megkezdi az első, hétüléses Model Y Long Range összkerékhajtású járművek átadását az európai ügyfelek számára.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!