Elég jó árcédulát kapott a frissítésen átesett BYD Han

0

Megérkezett az új BYD Han zászlóshajó szedán. A BYD bemutatta az “Evolved” 2025-ös Han EV-t, amely a legújabb technológiákkal van felvértezve, és az alacsony induló árával mindössze 25 300 dollártól (179 800 jüan) érhető el.

Ahogyan azt már többször is említettem, a szedán forma azért még igen jól tartja magát a világban, és a SUV/crossover kialakítás népszerűsége sem igazán tudja megtörni az érdeklődést. Különösen igaz ez Kínban. Itt kifejezetten szeretik a szedán formákat, nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb autógyártónak számító BYD kínálatában is a Han szedán az egyik legnépszerűbb típus. A Han pedig most ismét lépett egyet a fejlődés lépcsőfokain, ugyanis a napokban bemutatkozott a 2025-ös modellévű Han-sorozat.

A sorozat említése leginkább azért lehetséges, hiszen a Han kapható lesz majd plug-in hibrid (PHEV) és tisztán elektromos (BEV) meghajtással egyaránt. A hibrid verzió típusjelzése DM-i és a legújabb fejlesztések révén a BYD szerint még lemerült akkumulátorokkal is marad annyi energia a rendszerben, hogy hozzon egy 3,8 literes fogyasztási értéket. Az autóban dolgozó hibrid technológia a DM 5.0 Hybrid System nevet kapta. A legújabb BYD Han PHEV alapára 165 800 jüan, ami nagyjából 23 300 dollárnak megfelelő összeg.

Természetesen a Kínában is egyre népszerűbb tisztán elektromos meghajtású változat is megkapta a maga frissítését. A teljesítmény 170 kW, az elérhető nyomaték 350 Nm. Az akkupakk kapacitása 85,4 kWh, melynek kémiája természetesen LFP. A végsebesség 185 km/h, amiből az első százat 7,9 másodperc alatt éri el a 2920 mm tengelytávú Han BEV.

A tisztán elektromos Han négy felszereltségi szinten érhető el (Base, Premium, Exclusive, Lidar Smart Driving), ebből az első három esetében 1, míg a legmagasabb szinten 2 elektromos motort találunk az elektromos autóban. Ez utóbbi szinten a nevéből is adódóan már olyan finomságok várják a vevőt, mint a Lidar szenzor. De már az alapáras modellben is ott lesz az Nvidia Orin-X chipset.

Az árak a BEV változat esetén is igen barátiak, pedig nem egy játékautótól van szó. Az elérhető forma és tudás több, mint kellemes ezért a pénzért. Az alapáras Base már 25 300 dollártól megvehető, amivel 506 km (CLTC) az elérhető hatótáv.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!