Üzemanyagcellás hajtásláncot fejleszt a BMW és a Toyota

0


A BMW és a Toyota közösen fejleszti ki az üzemanyagcella-technológia következő generációját, melyet a BMW már 2028-ban sorozatgyártásba küldhet.

A BMW 2028-ra tervezi első üzemanyagcellás elektromos autója sorozatgyártását, újabb alternatívát kínálva az elektromos meghajtásra. A BMW és a Toyota közösen fejleszti az üzemanyagcellás technológia új generációját, hangsúlyozva elkötelezettségüket a hidrogéngazdaság és a technológiai innováció iránt. Oliver Zipse, a BMW vezetője szerint ez a modell mérföldkő lesz, míg Koji Sato, a Toyota vezetője a hosszú távú partnerséget és a karbonsemleges jövő iránti közös szenvedélyt emelte ki.

„Elérkezünk az autóipar történetének újabb mérföldkövéhez: az első olyan, nemzetközi prémiumautó-gyártó által, sorozatgyártásban kínált modellhez, amelynek meghajtásáról üzemanyagcellára épülő hajtáslánc-technológia gondoskodik. E modell, amelyet hidrogén hajt és együttműködésünk innovációs ereje táplál, ékes bizonyítékul szolgál majd arra, hogy a technológiai fejlődés miként szolgálja a jövő mobilitását” – fogalmazott Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. „A nóvum egyúttal azon korszak hírnöke is lesz, amelyben az üzemanyagcellára épülő hajtáslánc-technológiával szerelt modellek iránt kimagasló kereslet mutatkozik” – tette hozzá.

„Büszkén köszöntjük a BMW és a Toyota közötti együttműködés új dimenzióját. Hosszútávú partnerségünk alatt már meggyőződtünk arról, hogy a BMW és a Toyota osztozik az autók iránti hasonló szenvedélyben, a karbonsemleges jövő felé vezető úton pedig hisz a technológiai nyitottságban és a többféle alternatívában” – mondta Koji Sato, a Toyota Motor Corporation igazgatótanácsának elnöke és tagja (megbízott igazgatója). „Együttműködésünket e közös értékek alapjain mélyítjük el, hogy kifejlesszük az üzemanyagcellára épülő hajtáslánc-technológia következő generációját és tovább bővítsük a hidrogén-infrastruktúrát. A BMW és megannyi iparágat képviselő partnereink oldalán új fokozatba kapcsoljuk erőfeszítéseinket, hogy elhozzuk azt a jövőt, amelyben a mobilitást hidrogénenergia táplálja” – tette hozzá.

A két vállalat együttműködése a hidrogéntechnológia fejlesztésére és a szükséges infrastruktúra kiépítésére irányul, támogatva a hidrogénalapú mobilitás elterjedését. A hidrogén fontos alternatíva lehet, különösen ott, ahol az akkumulátoros elektromos meghajtás nem ideális megoldás.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!