Új csúcsot ért el Norvégia az elektromos autók eladásában

0

Norvégia új csúcsot ért el az elektromos járművek eladásában: 2024 augusztusában az új autók 94,3 százaléka elektromos volt – írja a Bloomberg.

Összesen 10 480 tisztán elektromos autót adtak el, ezzel az év eleje óta 68 435 darabra nőtt a számuk. A Tesla Model Y vezette az eladásokat, 18,8 százalékos piaci részesedéssel, míg a Hyundai Kona Electric és a Nissan Leaf is jelentős szerepet játszott, tovább erősítve Norvégia vezető szerepét a globális elektromos járműpiacon.

A skandináv ország, amely jelentős olaj- és gáztermelő, azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re kizárólag nulla kibocsátású járműveket értékesítsen, tíz évvel megelőzve az EU célkitűzését. Ez a nagylelkű adókedvezményeknek köszönhető, amelyek megfizethetőbbé és vonzóbbá tették az elektromos autókat a norvég vásárlók számára, így Norvégia továbbra is élen jár a globális elektromos járművek átállásában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!