Nevetségesen olcsón dobták piacra a Geome Xingyuan e-autót

0

A Volvo és a Polestar tulajdonosa, a Geely Auto kedden mutatta be az új Geome Xingyuan elektromos autóját. A kezdőárak várhatóan körülbelül 11 200 dollártól (80 000 jüan) indulnak, így az új Geely modell a BYD Dolphin-hoz hasonló, alacsony költségű elektromos autókkal indulhat versenyben. A Haagen-Dazs-szal kötött partnerség részeként a Geely fagyit kínál a tesztvezetéshez, hogy ezzel vonzza a vásárlókat.

Nem biztos, hogy a Geometry autómárka sokaknak ismerős elsőre, de bizonyára számtalanul betippelnék helyesen, hogy kínai gyártóról van szó. Nekik igazuk is lenne, hiszen a márka valóban onnan származik, méghozzá a Geely tálalásában, szóval számukra is adott minden lehetőség a fejlődésre. Ezzel élnek is szépen, hiszen már 6 modellel vannak jelen Kínában, 2022-ben ráadásul Magyarországon is megjelent a Geometry C nevű modelljükkel.

A Geely 2019-ben mutatta be a Geome (Geometry) márkát és azt tervezi, hogy 2025-ig tíz elektromos autót fog piacra dobni különböző szegmensekben. Ennek megfelelően nem lassít a Geometry (odaát Geome néven futnak) és bemutatták legújabb elektromos autójukat, ami a Xingyuan EV nevet kapta.

A várható induló ár 11 200 dollár (80 000 jüan) körül alakul, így az új Geely modell olyan alacsony költségű elektromos autókkal is felveheti majd a versenyt, mint a BYD Dolphin, ami szintén nevetségesen alacsony áron vehető meg Kínában. Az igény hatalmas az ilyen árú tisztán elektromos autókra Kínában is, így nem csoda, hogy amelyik gyártónak van módja rá, be akar lépni a kategóriába.

Az új Geely modell kedden debütált hivatalosan Kínában. Ovális első és hátsó fényszórói egyedivé teszik az autó megjelenését, amihez a gyártó egy kis nyugati ízt is becsempészett, hiszen elmondásuk szerint partnerségi megállapodást kötöttek a Haagen-Dazs fagylaltgyártóval, melynek részeként a külső színválasztékot a fagylaltok ihlették.

Így a választható színek közé tartozik a vanília bézs, a bazsalikom zöld, a bogyópor, a tejfehér, a mousse ezüst, a szarvasgomba szürke és a tengeri só kék. A Geome Xingyuan 4135 mm hosszú, 1805 mm széles és 1570 mm magas, így a Geely új, olcsó elektromos járműve nagyjából akkora, mint a BYD Dolphin (4125 mm hosszú, 1770 mm széles, 1570 mm magas). A csomagtartó a lehajtott hátsó ülésekkel akár 1310 liter is lehet.

Belül a Geome Xingyuan szintén hasonló elrendezésű, mint a Dolphin, ám itt a gyártó szoftvere Flyme Auto OS néven fut, és elég sokrétű az elérhető szolgáltatások száma már most. Az újdonság kérhető majd 30,12 vagy 40,16 kWh kapacitású CATL akkupakkokkal. A Geome Xingyuan elektromos autó már kipróbálható a megadott helyszíneken és rendelni is lehet belőlük, miközben az ajándék fagylaltot eszik az autót tesztelő vásárlók.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!