Meglepően sikeres a XPeng MONA M03 elektromos autója

0

Néhány nappal azután, hogy hivatalosan is elindították az új, MONA M03 elektromos autó rendeléseit Kínában, az XPeng Motors hatalmas érdeklődést tapasztalt az ügyfelek részéről. Ezzel egyidőben megkezdődtek a kiszállítások is. A kínai autógyártó jelentése szerint a MONA M03 az első 48 órában több mint 30 000 megrendelést kapott.

A nyári uborkaszezon közepén döntött úgy a kínai XPeng Motors, hogy véglegesíti, és persze meg is mutatja az egyik új tervüket, aminek alapja természetesen az elektromos autó. Ahogyan sok más nagyra nőtt gyártó, úgy az XPeng is meghozta az ilyen esetben alapnak nevezhető döntést, miszerint ideje új almárkákat bevezetni, hogy egy adott vásárlóréteget még inkább megszólíthassanak. Ebben az esetben is ez történt, bemutatkozott a MONA márka. Mint minden XPeng, ezek az elektromos autók is kiváló minőséget prezentálnak, és ma divatos hívószó, a mesterséges intelligencia is megjelenik bennük.

A MONA névválasztás is tulajdonképpen egy mozaikszó: Made Of New AI. Az első tagját a termékcsaládnak be is mutatta az XPeng, ez lett a MONA M03. Az autót nyár közepén, élő stream keretein belül prezentálta a márka és bár a MONA M03-at egyelőre csak kívülről lehetett megcsodálni, illetve beszéltek kicsit a tudásáról is. Az azonban már most látszik, hogy egy nagyon kellemes elektromos autót sikerült összerakniuk az XPeng mérnökeinek.

Továbbá a MONA M03 árcédulája is kiváló lett, ugyanis 200 000 jüan az alapár, ami nagyjából 27 500 dollárnak felel meg. A hivatalos premier aztán augusztus 27-én meg is történt és ahogyan azt az Xpeng marketingesei remélték, meg is indultak sikeresen az első foglalások.

Ezek mértéke igen kellemes, hiszen az XPeng elmondása szerint csak az első 48 órában több, mint 30 000 darab M03-ra adtak le rendelést a lelkes kínai vásárlók. Mindez egyrészt köszönhető az autó kiváló tudásának, hiszen az alapáras modellben (515) is már egy 51,8 kWh kapacitású akkupakk található, míg a további két elérhető felszereltségi szinten (620 és 580 Max) 62,2 kWh.

Az XPeng szerint minden kivitelben csak egyetlen e-motor kap majd helyet, ám ennek teljesítménye semmilyen kívánni valót nem hagy maga után, illetve a fogyasztási adat is igen kellemes lett így: átlagosan 11,5 kWh száz kilométerre.

Ha mindez nem lenne elég, a fő riválisnak kikiáltott Tesla Model 3-hoz képest az árat is brutálisan lőtték be: a Mona M03 alapára közel a fele csupán a Model 3 árához képest. Az alap 515 ára csupán 16 800 dollárnak megfelelő Jüan (119 800), de a másik két szinten is csupán 18 200 és 21 870 dolláros árakkal találkozhat a szerencsés vevő Kínában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!