Együttműködési megállapodásokat kötött a BYD és az Uber

0

Együttműködési megállapodásokat kötött a BYD és az Uber, hogy segítsék az elektromos közlekedés térnyerését világszerte.

A kínai jármű- és akkumulátorgyártó a közlemény szerint 100 ezer elektromos hajtású gépkocsival bővíti az Uber flottáját. Együttműködnek a BYD önvezető technológiáinak fejlesztésében is, ezek az Uber autóiban jelenhetnek majd meg először. Továbbá az együttműködés másik fő célja, hogy világszerte, a vezető piacokon (majd fokozatosan a Közel-Keleten, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon) 100 000 új, tisztán elektromos hajtású BYD modellel bővüljön az Uber flottája.

A két cég elektromos átállást támogató együttműködésének fontos része a töltés, a karbantartás, sőt a biztosítás és a finanszírozás olcsóbbá tétele is, attól függően, hogy az adott piacon mi a legmegfelelőbb az Uber sofőrjei számára.

A két vállalat a BYD majdani önvezető járműveinek fejlesztésében is együttműködik, melyek az Uber flottájában lépnek majd színre elsőként.

„Mint a világ legnagyobb ilyen jellegű együttműködése, a BYD és az Uber megállapodása nemcsak a sofőrök számára hoz majd hasznos változásokat, az utasok és a városi közösségek is profitálni fognak belőle” – mondta Dara Khosrowshahi, az Uber ügyvezetője.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!