A BMW vásárolhatta meg az első európai Tesla Cybertruck modellt?

0

Felkerült az internetre néhány fénykép egy nagy, és feltűnő háromszög alakú járműről Münchenben, a BMW Kutatási és Innovációs Központja közelében. A tréleren szállított, letakart valamiről egyből megmondható, hogy az bizony egy Tesla Cybertruck. De mit keres a BMW központja közelében? Csupán véletlenül vitték arra? Vagy a BMW-t hajtja a kíváncsiság, hogy milyen technológiai újításokat rejt a Tesla pickupja?

Most, hogy a Tesla meglehetősen szép mennyiségben tudja gyártani a Cybertruck-ot, nem újdonság egy-egy modell közúti megjelenése. Különösen Kaliforniában és Texasban, ahol a legtöbb modellt adják át az újdonsült tulajdonosainak. Viszont az öreg kontinensen meglehetősen ritka látványt nyújt a Cybertruck, főleg azért, mert európai megjelenése még mindig kétséges.

Éppen ezért is tűnhetett fel a fotó készítőjének, mikor a Cybertruck jellegzetes kontúrjait megpillantotta egy tréleren, letakart állapotában. A képeket a Nextmove, egy német elektromos autókölcsönző cég tette közzé YouTube csatornáján (27:36-tól):

A videóban szereplő képeket a csatorna egyik nézője osztotta meg, aki elmondása szerint április 4-én, 7:45-kor vette észre a letakart Cybertruck-ot a a Schleichheimerstrasse és a Frankfurter Ring sarkán, a BMW Kutatási és Innovációs Központjától egy háztömbnyire.

Mindez talán véletlen is lehet, de elég valószínűnek tűnik, hogy a BMW vásárolta meg a Cybertruck-ot, hogy közelebbről is megnézze, hogy a Tesla milyen újdonságokat pakolt az elektromos pickupjába. Igaz, hogy a BMW nem gyárt (egyelőre) elektromos pickupokat, de a bajor vállalatnak sok technológiai újítást rejthet a Tesla Cybertruck. Ezen újításokról az autóipar már régóta beszél, de ezidáig kevesen implementálták sorozatgyártott modellekbe.

Elég csak a 48 voltos architektúrára, és a fizikai kapcsolatot nélkülöző steer-by-wire kormányrendszerre, a 4680-as cellaformátumra, és a PowerShare kétirányú töltésre gondolnunk, ami megjelent a Cybertruck modellbe. Valamint néhány kisebb újítás, amelyek egyes járművekben megtalálhatóak, de még mindig meglehetősen újdonságnak számítanak.

A történelem során nem ez az első alkalom, hogy más autógyártók szétszedik és jobban megvizsgálják a konkurencia újdonságait. A múlt hónapban például a Cybertruckot a Ford detroiti próbapályája mellett kapták lencsevégre, amiért a Ford elég szép summát fizetett. Februárban pedig a Cybertruck feltűnt az egyik németországi használtcikk-piacon 485 000 euróért. Vagy egy gazdag rajongó szeretné a garázsában tudni a Tesla pickupját, vagy egy gazdag autógyártó akarja elsőként szétszedni Európában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!