Megvillantották a törökök a legújabb elektromos autójukat

0

Csupán közel egy hónapja érkezett a hír, miszerint a török elektromos autómárka, a Togg nagy erőkkel készül a második elektromos autójuk bemutatására. Minderről a török közlekedési miniszter, Fatih Kacır beszélt egy helyi médiának. A miniszter akkor azt mondta, hogy a második elektromos Togg 2024-ben kerül bemutatásra és 2025-ben már a konkrét sorozatgyártás is elindulhat. Nos, eddig jó az ütemterv.

A 2019-ben egyébként már bemutatott prototípus külső vonásaiból egész sokat megtartottak a törökök és most már a nevét is tudni: Togg T10F. A következőkben még nem a sorozatgyártott modellt mutathatjuk be, csupán az ahhoz már gyakorlatilag egy hajszálra lévő újabb prototípust.

Tudás szempontjából amit eddig tudni, hogy a T10X SUV és a T10F szedán hajtáslánca gyakorlatilag ugyanaz. Mindez várható volt, hiszen így működik jól egy tudatosan tervezett platform. Kivitelből három várható a dolgok jelen állása szerint: Standard Range RWD, Long Range RWD és Long Range AWD, ezek ár és tudás szerint növekvő sorrendben lettek felsorolva.

Az RWD, vagyis egymotoros és hátsókerék-meghajtású modellek lesznek az alap, ezekbe egy darab 160 kW teljesítményű (és 350 Nm nyomatékú) e-motor kerül beépítésre, a hátsó tengelyre. A közepes verzió ugyanezt adja, csak nagyobb akkuval, míg a legerősebb kivitel (Long Range AWD) szintén a nagyobb akkut adja, de már két e-motorral, mindkettő azonos teljesítménnyel, összesen 320 kW-tal. Az egymotoros változat 7,2, a dupla motoros 4,6 másodperc alatt futja meg a 0-100 km/h gyorsulást.

Akkumulátor szempontjából tehát két választása lesz a leendő vásárlóknak: 52,4 és 88,5 kWh kapacitás formájában. A Togg szerint kapacitástól függetlenül 180 kW-os DC villámtöltési teljesítményt tud majd az autó produkálni. A kisebb akkuval 350, míg a nagyobbal 600 km lehet majd a WLTP hatótáv.

Konkrét méretekről egyelőre nincs infó, csupán a csomagtartó vonatkozó adatairól, ez 500 litert jelent, amit 1350 literre lehet bővíteni a hátsó ülések lehajtásával. Árakról sajnos nem esett említés, ahogyan sok más paraméterről sem, ezeket vélhetően a sorozatgyártásra kész modell bemutatására tartogatják, valamikor 2024 végén, vagy 2025 elején.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!