SUV kivitel is készül a Volkswagen olcsó elektromos autójából

0

Szerintem nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a Volkswagen igen nagyot guríthat az ID.2all tisztán elektromos modelljével, hiszen a képeken egy tetszetős külsejű autót láthatunk, továbbá a vállalat legújabb fejlesztései is ebben az elektromosban láthatnak napvilágot. Rá is férne már némi sikerélmény a Volkswagenre, mert mostanában igen sok dolog nem úgy alakult, ahogyan arra számítottak. Ezt maga a Volkswagen vezér is beismerte azzal, hogy „nem vagyunk már versenyképesek.”

Az viszont biztos, hogy ha valóban igaz lesz, amit a VW állít, miszerint az új ID.2alltágas, mint egy Golf és megfizethető, mint egy Polo”, akkor elég sokan be fognak jelentkezni az autóért. Még talán a megtépázott zwickaui gyártósorok is újra teljes gőzzel pöröghetnek, már ha lesz elég alapanyag az autókhoz.

Az autó kapcsán egyértelműen látszik, hogy ez egy klasszikus 5-ajtós ferde hátú modell lesz, mint amilyen a már említett Golf, vagy Polo is. Viszont a Volkswagen úgy tűnik, hogy biztosra megy az autó kapcsán és érkezik belőle SUV-vonásokkal felvértezett kivitel is, amiről meg is érkezett az első kedvcsináló fotó. Az ilyen jellegű autók kapcsán ma is hatalmas az érdeklődés, így jó eséllyel az ID.2all tarolni fog a piacon, főleg egy jó európai és magyar árral.

Ha már szóba került az ár, akkor a SUV kivitel nagyjából 5000 euróval fog többe kerülni az alapárat tekintve. Tehát valahol 30 000 euró környékére várható ez az elektromos autó, míg az alap ID.2all valahol 25 000 eurónál indulhat. Mindkét kivitel érkezése valamikor 2026-ban várható és maga az ID.2all is annak a 10 új, elektromos autókból álló kínálatnak lesz a része, amivel 2026-ra készül a gyártó. A bemutatottak alapján erősen úgy tűnik, hogy a Volvo EX30-hoz hasonló kialakítást várhatunk. Az VW megoldása a témára várhatóan kétféle akkumulátorral érkezik: 38 kWh vagy 58 kWh.

Az alap ID2.All kapcsán érdemes újra megemlíteni, hogy érdekes pletykák kaptak szárnyra, miszerint a Volkswagen és Renault közösen dobna piacra egy olcsó elektromos autót, ami egy érdekes húzás lenne. De 2026 még messze van, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!