Ötmillió forintos BYD elektromos autó érkezhet

0

Érdemes figyelemmel kísérni a BYD által bemutatott újdonságokat, hiszen a kínai márka már hazánkban is jelen van, így jó esély van rá, hogy ezek az újdonsült elektromos járművek végül hozzánk is eljutnak, méghozzá igen jó ár/érték arányt kínálva. Egyik ilyen ígéretes finomságuk lehet a Yuan-sorozat legújabb üdvöskéje (ahova többek között a hazánkban is megvehető Atto3 is tartozik), az Up.

Az Up az Atto 3-tól egy kategóriával kisebb autó, azon belül is SUV formát kínálva a leendő vásárlóknak. Az Up 4310 mm hosszú, 1830 mm széles és 1675 mm magas. Ezzel a Yuan-sorozat legkisebb (és egyben várhatóan a legolcsóbb) tagja lesz az Up. Ide tartozik még bele a Yuan Plus (nálunk Atto 3) és a Yuan Pro is. Tekintve, hogy ez egy igen jó áron érkező tisztán elektromos modell lesz, igen nagy az érdeklődés iránta már most, pedig a bemutatkozás csak valamikor jövőre várható legkorábban. Azonban a kínai közlekedési hatóság engedélyeztetési osztálya hozta a formát ismét és az Up engedélyeztetési eljárása során el is készültek a megfelelő fotók, melyeket feltöltöttek a megfelelő helyekre.

A hatósági adattábla szerint az Up két hajtáslánccal lesz elérhető, már ami a teljesítményt illeti: 70 és 130 kW. Az akkupakkról csupán a cellák kapcsán kaphatunk itt infókat, természetesen ez az autó is s BYD Blade cellákra fog alapozni. Illetve a tömeg lehet még érdekes adat, ami kiviteltől függően 1540 és 1805 kg között változhat.

Egyelőre csak ennyit lehet tudni a legújabb BYD modellről és nagy az esély rá, hogy nálunk is kapható lesz, akárcsak testvére, az Atto 3. Kínában valahol 14 000 dollárnak megfelelő Jüan körül várják az induló árat, támogatások és egyéb ösztönzők nélkül.

BYD modelljei jelenleg 58 országban kaphatók. Európában 19 országban öt új elektromos modellel és több mint 170 márkakereskedéssel van már jelen a márka. A magyarországi forgalmazás október közepén indult három, tisztán elektromos modellel. A BYD Auto a világ első autógyártója, amely a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította az elektromos átállás jegyében és immár 9 egymást követő évben a konnektorról tölthető személygépkocsi-eladások élén áll Kínában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!