A teljes vatikáni flottát elektromosra cserélik

0

A Pápának otthont adó Vatikán városállam 2030-ra a teljes járműparkját tisztán elektromos járművekre cserélik. 

A Vatikán partnerséget kötött a német autógyártóval, a Volkswagen AG-vel, hogy járműparkját fokozatosan elektromos modellekre állítsa át. Ez a lépés része a Vatikán, szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló kezdeményezésének amit „Ökológiai Konverzió 2030” néven hívnak.

A megállapodás részleteit, például annak értékét és az elektromos járművekre való áttérés pontos ütemezését nem hozták nyilvánosságra. Az viszont kiderül, hogy a töltőállomások száma is nő, és nagyjából 40 darab tisztán elektromos Volkswagen ID.3, ID.4 és ID.5 érkezhet a Vatikánba. Majd a későbbiekben ezeket további elektromos autók követnék, amíg a teljes flotta át nem áll teljesen elektromos hajtásra.

Az első két ID.3 Pro Performance-ok modell már megérkezett a Vatikába.

Ferenc pápa közismerten fontosnak tartja a környezetvédelmet, de elődje XVI. Benedek is tett lépéseket, hogy a Vatikánt zöldítse. „Az éghajlatváltozás jelei itt vannak, és egyre nyilvánvalóbbak.” Ferenc pápa kifejtette, hogy a tiszta, megújuló energiaforrásokra való átállás nem megy elég gyorsan.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!