Lassítja az akkumulátorgyártást a Panasonic

0

A Panasonic Japánban, Kínában és az Egyesült Államokban számos gyárában gyárt akkumulátorcellákat napjaink elektromos autóihoz. Talán a leghíresebb kooperáció az a Tesla nevéhez köthető, ugyanis a Panasonic a Tesla nevadai gigagyárában is gyártja az akkumulátorokat. Így a japán elektronikai óriás a Tesla legstabilabb akkumulátorcella-szállítója.

Azonban a Panasonic bejelentette, hogy az elektromos járművek iránti gyengébb kereslet miatt lassít az akkumulátorgyártáson, de megerősítette, hogy a Tesla éhsége így is félelmetesen nagy ezen a téren.

A hírt a Reuters szellőztette meg, és így ír a lap: „A Panasonic Holdings hétfőn közölte, hogy szeptemberben csökkentette az akkumulátorok gyártását Japánban, továbbá 15 százalékkal csökkentette a részleg éves profit-előrejelzését. Mindez pedig alátámasztja az elektromos járművek értékesítésének globális lassulását.”

A jó hír viszont az, hogy eddig csak Japánban csökkentette a Panasonic a termelést a globális ügyfelei számára. Ugyanis a Pana szerint az Egyesült Államokban a kereslet változatlan maradt, így a termelést sem kellett csökkenteniük. Azt viszont a vállalat nem részletezte, hogy mely ügyfelek érik be jelenleg kevesebb akkumulátorral és melyek nem.

Noha a termelés átmenetileg lelassult, a Panasonic megjegyezte, hogy az elektromos járművek akkumulátorai továbbra is befektetési prioritást jelentenek a vállalat számára.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!