Ultra olcsó elektromos autót vihet a vietnámi vállalat Amerikába

0

A vietnami VinFast autógyártó mára igen szép kínálattal és ambiciózus tervvel rendelkezik. Ráadásul rövid idő alatt ki tudtak lépni saját határaikon túl és ma már Európában és Amerikában is jelen vannak az elektromos gépjárműveikkel. Az USA-ban már négy különböző modellel van jelen a VinFast és Amerika tekintetében egy különleges finomság érkezése várható.

Akik követik a VinFast életútját, azoknak ismerős lehet a legkisebb elektromos autójuk, a VF3. A típus tavaly mutatkozott be Ázsiában, amikor a VinFast az ország 11 nagyvárosát járta be, 72 nap alatt. A roadshow fő célja az volt, hogy az emberekhez közelebb hozzák a márkát és az elektromos mobilitást. Itt mutatkozott be a VinFast VF3, VF6 és VF7 modell is. A VF 3 egy kis méretű elektromos jármű, amelyet a vietnámi piacra terveztek és szántak elsősorban a gyáriak.

Az alig több, mint 3 méteres hosszával ez a VinFast jelenlegi legkisebb autója. Ami itt a leginkább fájó pont, hogy erről az autóról szinte semmit nem tudni technika szempontjából a mai napig sem, pedig a kinézettel nincs baj és vélhetően az árazás is a realitás talaján fog maradni. Mérete miatt Ázsia után elsősorban Európában várták a premiert, ám a Automitve News szerint a VinFast marketingesei valamiért az amerikai piacot potensebbnek tarják egy olyan elektromos autó számára, ahol a hatalmas méretek dominálnak.

A Vinfast azt állítja, hogy az ottani kereskedői hálózat visszajelzései alapján lenne igény a VF3-ra. Meglátásaikra alapozva elkezdték feltérképezni az esetleges valós igényeket és az itteni piacban rejlő lehetőségeket, a beérkezett pozitív visszajelzések alapján. Duke Hale, az autógyártó tanácsadója az Automotive News-nak elmondta, hogy a VinFast pár hónapja elhozta több kereskedői konferenciára a VF3 szivacsból kialakított modelljét (egyet a floridai Tampában és egyet a texasi Dallasban) és meglepően pozitív visszajelzéseket kaptak.

Az eseményeken részt vevő kereskedők állítólag szinte egyöntetűen mondtak igent a VF3-ra és annak értékesítéseire az Egyesült Államokban, mondta Hale. „Nagyon tetszett nekik a VF3, és ennek az az oka, hogy valószínűleg 20 000 dollár alatt marad az ára.”

A VinFast nem közölt árat a VF3-hoz még Vietnámban sem, de azt mondta, hogy elérhető áron lesz elérhető a tömegek számára. Az autógyártó szerint az apró elektromos járműben megvan a lehetőség, hogy a vietnámi nép új „nemzeti járműjévé” váljon. A VF3 értékesítése Vietnámban várhatóan jövőre kezdődik, a szállítások pedig 2024 harmadik negyedévében kezdődnek.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!