Orbán Viktor meglátogatta a BYD elektromosautó-gyártó vállalatot

0

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Sencsenben tárgyalt Vang Csuan-fuval, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnökével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A BYD autógyárban a magyar kormányfőnek tájékoztatást adtak a vállalat felépítéséről, magyarországi tevékenységéről – a komáromi autóbuszgyár és a fóti akkumulátor-összeszerelő üzem működéséről -, majd bemutatták a BYD által készített legmodernebb elektromos autómodelleket.

Június végén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be azt a hírt, hogy a BYD tovább növeli magyarországi jelenlétét azzal, hogy Fóton épít üzemet, ahol – mint hangsúlyozta – nem gyártják, hanem csupán összeszerelik majd az elektromos akkumulátorokat.

Sencsen, 2023. október 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vang Csuan-fu, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnöke (j) a BYD autógyárban, a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Továbbá néhány napja derült ki, hogy a BYD meglehetősen jó áron fogja árulni az első három, tisztán elektromos autóját Magyarországon. A négyféle felszereltségi szinten, és kétféle akkumulátorral kapható BYD Dolphin kezdőára 10 978 900 forinttól indul. Míg a C-szegmenshez tartozó BYD Atto 3 13 997 900 forinttól, és a csúcsnak számító, akár 570 kilométer hatótávú BYD Seal 18 114 900 forinttól lesz megvásárolható.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!