A Kia is egyszerűsíti a töltést a töltőállomásoknál

0

A Kia az EV9 bevezetésével magával hozza a Plug&Charge előnyeit, amit majd a jövőben fokozatosan kiterjeszt a teljes elektromos autó kínálatára.

A Plug&Charge szolgáltatással a tisztán elektromos Kia tulajdonosok bármelyik erre alkalmas töltőoszlopot játszi könnyedséggel használhatják a jövőben. Nem lesz szükség azonosításra, vagy más közbenső lépésre a töltés elindításához, mindez ugyanis teljesen automatikus lesz. A Plug&Charge bevezetésével a Kia az elérhető legmodernebb és legkényelmesebb gyorstöltési szolgáltatást kínálja ügyfeleinek.

„A Plug&Charge nagyon kényelmes megoldás. Haszálata kevés fizikai beavatkozást igényel, ezzel is gyorsabb és kényelmesebb lesz a töltési folyamat.” – Mondta Sjoerd Knipping, a Kia Europe marketingért felelős alelnöke. „Azzal, hogy elektromos modelljeink mellé a legfejlettebb töltési megoldásokat is kínáljuk ügyfeleinknek, egyszerűbbé és gyorsabbá is tesszük a fenntartható mobilitásra való átállást. Ugyanakkor meg is erősítjük pozíciónkat az elektromos hajtású járművek európai piacán.”

A Plug&Charge lényegében egy közvetlenül az autóba beépített azonosítási metódus, amely révén a jármű kommunikálni képes az arra felkészített töltőoszlopokkal. Amint az autót a töltőre kapcsolják, szinte azonnal elindul a töltés. A megoldás – mindenféle köztes kapcsolási és azonosítási lépések nélkül is – teljesen és tökéletesen biztonságos. Korábban a felhasználónak előbb azonosítania kellett magát, és igazolnia előfizetésének meglétét. A tökéletesen biztonságos Plug&Charge szolgáltatás működése a digitális igazolások jármű és töltő közötti automatikus cseréjére épül. Így a töltési előfizetés – esetünkben Kia Charge – azonosítása is automatikus.

A Hubject Plug&Charge rendszere önműködően lebonyolítja az elektronikus hitelesítést a töltőhelyek üzemeltetői, a mobilitás szolgáltatók és a jármű között. A kommunikációs folyamat minden szempontból megfelel az ISO 15118 nemzetközi előírásainak.

Továbbá a Plug&Charge leegyszerűsíti a töltési folyamatot, ugyanakkor nem teszi feleslegessé a Kia Charge applikációt: annak navigációs funkciója, valósidejű töltési hely- és árinformációi, csatlakozóhoz és töltési sebességhez igazított szűrési képessége változatlanul segíti a felhasználókat a lehető legmegfelelőbb töltőhely megtalálásában. Az akadálymentes technológia révén a felhasználónak elég az autóját a töltőre csatlakoztatnia, majd a töltés végén lecsatlakoztatni. A töltés díja automatikusan megjelenik majd az előfizetésben – és a havi számláján.

„Partnereinkkel, mint például a DCS-szel (mobilitási szolgáltató), a Hubject-tel (Plug&Charge szolgáltató), és számos hálózatüzemeltetővel (IONITY), minden létező technológiát felhasználunk annak érdekében, hogy a Kia tulajdonosok a lehető legtökéletesebb szolgáltatásokat élvezhessék” – tette hozzá Knipping.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!