Mutatjuk, hogy mennyiért tölthetsz a LIDL töltőin

0

A LIDL már kezdetektől fogva, közel hét éve támogatja az elektromobilitást. Az első 50 kW-os töltőjét 2016 őszén helyezte üzembe az egyik budapesti áruházának a parkolójában. Majd 2019-ben robbant a hír, hogy országos töltőhálózat bővítésbe kezd a LIDL, és ma már 115 magyarországi áruház parkolójában találhatunk AC illetve DC töltőoszlopokat. Összesen 208 töltőoszloppal és 483 csatlakozóval az ország egyik legnagyobb hálózatává nőtte ki magát a LIDL szolgáltatása.

2023. szeptember 5-től azonban jön a fizetős töltés a LIDL elektromos autó töltőállomásain is. A korábban használható LIDL eCharge applikáció megszűnik, és helyette a méltán népszerű és kedvezményeket kínáló LIDL Plus alkalmazásba költöztetik át a töltés indítását és annak elszámolását. Továbbá a LIDL weboldaláról, vagy esetleg roaming szolgáltatással is indíthatóak lesznek a töltések.

A napokban pedig egyre több töltőre került fel a publikus ára a töltésnek, így láthatjuk, hogy a leggazdaságosabban a LIDL Plus alkalmazásból indítható a töltés:

LIDL Plus alkalmazás:

  • AC töltőn 149 Ft/kWh,
  • DC töltőn 179 Ft/kWh.

LIDL weboldaláról indítva:

  • AC töltőn 199 Ft/kWh,
  • DC töltőn 229 Ft/kWh.

Érdemes elolvasni a lenti szöveget, ugyanis abból kiderül, hogy a LIDL Plus alkalmazásból indítva IS 5000 Ft kerül zárolásra és csak nyitvatartási időben lesznek elérhetőek a töltők!

Az mondjuk elég szomorú, hogy a zárolási díjon felül, csak nyitvatartási időben lesznek elérhetőek a LIDL töltői. Remélem, hogy ezt a LIDL vezetősége a jövőben jobban átgondolja mert egy 10-15 perces vásárlás miatt így nagyon nem éri meg elővenni a kábelt az autóból és elindítani a töltést. Azonban, ha a LIDL összekapcsolja valami kuponos megoldással a töltést, úgy mindjárt más szájízzel töltenének és vásárolnának szerintem az elektromos autósok.

Egyelőre várjuk ki a dolog végét, mert még a LIDL Plus alkalmazásban sem került fel egyelőre a töltési menüpont.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!