Néhány nap és bemutatják a Mercedes belépő szintű elektromos autóját

0

A prémium-kategóriás német autógyártók között szerencsére nem csak abban van verseny, hogy ki tudja a legkomolyabb tudású, felsőkategóriás elektromos autókat megalkotni, hanem az úgynevezett belépőszinten is nagy a versengés.

Az biztos, hogy a híres német trió (Audi, BMW, Mercedes-Benz) esetében a bajorok már letették az asztalra az i4 szedánt és Kínában már egy tisztán elektromos 3-as BMW is elérhető, szóval a többieknek fel kell kötni a gatyeszt és ha nem akarnak ezen a területen is lemaradni, muszáj lesz nekik is felmutatni valamit.

Audi szinten sokan a tisztán elektromos A3 verzióját várják. Míg a csillagos márka esetében a jelenlegi CLA lehet a belépőszint, ami azért valljuk be, igencsak kellemes színvonal még így is. A Mercedes-Benz esetében hamarosan láthatjuk az elektromos CLA-t, hiszen nemrég közúton csíptek el egy fóliázott tesztautót, amiről azért ki lehetett szúrni nagy vonalakban, hogy miféle szerzet:

Sajnos a fenti képeken túl semmilyen információ nem áll rendelkezésre a tisztán elektromos CLA esetében, csak annyi, hogy biztosan lesz. Illetve azt is rebesgetik, hogy a gyártó elhagyja az EQ előtagot az elektromos típusok neve elől, ahogyan egyre jobban mélyednek bele az elektromos meghajtás implementálásba, ennek első fecskéje lehet majd a tisztán elektromos CLA.

Hogy aztán végül mi sül ki a Mercedes-Benz belépő szintű elektromos autójából, majd kiderül. Július végén a Mercedes-Benz ugyan egy sejtelmes fotót tett közzé, amin egy szedán-formájú autó sziluettje látható. Mindenesetre az eredményt a szeptember elején megrendezésre kerülő müncheni IAA Mobility kiállításon fogjuk megtudni, hiszen ott akarja bemutatni a CLA tisztán elektromos változatát a Mercedes-Benz.

A Mercedes szerint a szeptemberben bemutatásra kerülő új modell a „kategóriájában vezető innovációról, dizájnról és digitális élményről szóló víziót” fogja képviselni. Joseph Agrestra, a Mercedes kereskedői igazgatótanácsának elnöke nemrégiben azt mondta, hogy „sok elektromos jármű van készülőben, ugyanis az elektromos járművek a Mercedes-Benz jövője.”

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!