Hibrid naperőművet létesítettek Temesváron

0

Az Astrasun Solar Nyrt. regionális terjeszkedési stratégiájával összhangban lezárta hibrid naperőmű kivitelezési munkálatait Temesváron, melynek összértéke 200 ezer euró volt.

A vállalat a közleményében felidézték, hogy a közel 130 kilowattpeakes (kWp) teljesítményű napelemes rendszer kiépítése az év elején kezdődött egy 2500 négyzetméteres, termőföldnek alkalmatlan területen.

A 20 kilovoltos (kV) transzformátoregység által energizált, 122 kWp teljesítményű hibrid naperőműhöz az üzembe helyezést követően egy olyan energiatárolóegység csatlakozott, amely az elektromos autók töltésére alkalmas AC/DC töltők zöld energiával ellátását biztosítja.

Keresztes Attila elnök-vezérigazgató szerint a Temesváron átadott, zöld energiával működő tároló- és töltőrendszerek nemcsak Magyarországon, hanem a határon túl is egyedi szolgáltatásnak számítanak.

Az Astrasun Solar Nyrt. fő tevékenysége a naperőmű-tervezés, -kivitelezés, -üzemeltetés és -karbantartás, -beruházás, valamint -fejlesztés, a társaság tulajdonában 37 naperőmű van Magyarországon. Továbbá a társaság célja, hogy jelentős naperőművi kapacitásokkal rendelkező vállalattá váljon a közép-európai régióban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!