NEM elektromos autó miatt lángol a teherhajó Hollandiánál

0

Tegnap rekordsebességgel terjedt el a hírekben annak a szerencsétlenül járt panamai teherhajónak a híre, ami a holland partok közelében kapott lángra. A teherszállító hajó fedélzetén 2857 autó volt, ebből 25 elektromos.

A Reuters frissen közzétett információi szerint a tűz még kedden este ütött ki a 199 méteres, panamai bejegyzésű Fremantle Highway nevű teherhajón. A lángokat a tűzoltók úgy próbálták megfékezni, hogy vizet permeteztek a hajóra, azonban ezt a műveletet később felfüggesztették, mert attól tartottak, hogy a hajótestbe jutó víz következtében a megrongálódott teherhajó elsüllyed. Később egy mentőhajó a Fremantle Highway-re csatlakozott, hogy megakadályozza az irányítás nélkül maradt hajó elsodródását.

Míg a különböző médiajelentések arról szóltak, hogy a tűz állítólag egy elektromos autótól indult, a parti őrség honlapján erről szó nincs. A parti őrség szóvivője csak annyit mondott a Reutersnek, hogy a tűz „egy elektromos autó közelében keletkezett.”

„A tüzet még mindig nem sikerült megfékezni. Nagyon nehezen oltható el a tűz, valószínűleg a hajó által szállított rakomány miatt” – mondta Edwin Versteeg, a holland Vízügyi és Közmunkaügyi Minisztérium szóvivője. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!