Megvan az első japán gyártó aki a Tesla töltőcsatlakozójára vált

0

Az elmúlt hónapban megannyi autógyártó jelentette be, hogy a Tesla NACS töltőszabványára vált Észak-Amerikában. A Ford, a General Motors és a Rivian bejelentése után a Volvo és a Polestar is Elon Musk vállalata által szabványosított NACS csatlakozót fogja az elektromos autóiba szerelni 2025-től. Sőt, a Volkswagen konszern is tárgyalásokat folytat a Teslával, hogy a jövőben egyszerűsítse az amerikai elektromos autósok életét. Első német autógyártóként pedig a Mercedes-Benz lépte meg július elején.

Most viszont megvan az első Japán autógyártó is aki a Tesla NACS szabványára fog váltani a jövőben. A Nissan úgy döntött a napokban, hogy csatlakozik a NACS táborához.

Jérémie Papin a Nissan vezető alelnöke így kommentálta a mérföldkőnek számító megállapodást: „A NACS szabvány elfogadása megalapozza a Nissan elkötelezettségét az elektromos mobilitás még elérhetőbbé tétele iránt. Eközben folyamatosan követjük az AMBITION 2030-as elképzelésünket a még nagyobb villamosításról.”

Papin szerint ez egy hatalmas lépés, ugyanis „örülünk, hogy több ezer gyorstöltőhöz tudunk hozzáférést biztosítani az elektromos Nissan vezetői számára.” A Teslának nagyjából 17 000 töltője van szerte az Egyesült Államokban, így a Nissan tulajdonosok hozzáférhetnek az ország egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb hálózatához.

A Nissan jelenleg a Mississippi államban található kantoni összeszerelő üzemének az átalakítását végzi, hogy „észak-amerikai villamosítási központjává” váljon a jövőben.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!