Megkongatta a vészharangot a Volkswagen vezére

0

Thomas Schäfer tüzes beszéde azt sugallja, hogy nehéz idők várnak a Volkswagenre, mivel az elektromos járművekre való átállásba irányuló, soha nem látott mértékű befektetések nagy terhet rónak a német márkára.

A Volkswagen vezérigazgatója a napokban tartott belső megbeszélésen azt hangoztatta, hogy „ég a ház” és „sok minden forog kockán” a német autógyártó számára. A VW nem titkolt célja, hogy az elektromos járművek vezető gyártójává lépjen elő, miközben a globális piacokat belsőégésű motorral ellátott járművekkel is kiszolgálja.

A közel egy órás megbeszélésre a vállalat tisztán elektromos hajtású üzletágának vegyes eredményeinek publikálása után került sor. Ugyanis az USA-ban az ID.4 eladásai a második negyedévben megnégyszereződtek a tavalyi évhez képest, míg a múlt hónap végén a gyenge kereslet miatt lassították az emdeni üzemben az ID.4 termelését.

A vezérigazgató a több mint 2000 felsővezetőnek elmondta, hogy „sok területen túl magasra engedjük a költségeket” és a kiadások azonnali befagyasztására szólított fel, miközben a márka továbbra is hatalmas összegeket fektet az új EV-technológiába és a gyártási infrastruktúrába. Emellett a vezérigazgató szerint a következő hetek és hónapok „nagyon kemények” lesznek és „kis győzelmek” elérésére szólította fel a vezetőket.

Továbbá Schäfer tervezi egy új, úgynevezett „teljesítményprogram” sorozatnak a bevezetését is, melynek célja, hogy a következő három évben 11,2 milliárd dollárnyi kiadást takarítson meg a vállalat. Ráadásul a kínai eladások sem voltak kielégítőek, ami miatt a német márka kénytelen volt csökkenteni a legjövedelmezőbb modelljeinek árát, hogy versenyképes maradjon, ami azonban egyben alacsonyabb haszonkulcsot is jelent.

„A struktúráink és folyamataink még mindig túl bonyolultak, lassúak és rugalmatlanok” – tette hozzá Schafer.

A Volkswagen jelenleg a teljesen új ID.7 elektromos szedán, valamint a benzinmotoros Tiguan és Passat modellek új generációinak gyártásának megkezdésére készül.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!