Új, tisztán elektromos modelleket dob piacra a vietnámi VinFast

0

A vietnámi VinFast elektromos autógyártó nem lassít, nemrég három új modellt mutatott be hazai terepen. A márka saját rendezésű elektromos autós kiállításán (VinFast – For a Greener Future) mutatkoztak be az újdonságok, melyekkel a VinFast az ország 11 nagyvárosát járja be, 72 nap alatt (július 7 – szeptember 17 között).

Az első állomása a rendezvénysorozatnak éppen tart, ahol a három újdonság mellett elektromos kerékpármodellekkel is előrukkolt a VinFast, ez utóbbi igen népszerű közlekedési eszköz az ázsiai országban. Sajnos a kiállított e-kerékpárokról keveset lehet tudni, ezek mellé a gyártó csupán azt biggyesztette oda, hogy „dinamikus és sportos dizájnnal rendelkeznek, amik sokféle színben kaphatók”.

A bicajok mellett természetesen az elektromos autóké volt a főszerep, hiszen itt mutatkozott be a Vinfast VF3, VF6 és VF7 modell is. A VF 3 egy kis méretű elektromos jármű, amelyet a vietnámi piacra terveztek és szánnak elsősorban. Ennek fényében sajnos nem is várható mondjuk egy európai megjelenés. Az alig több, mint 3 méteres hosszával ez a VinFast jelenlegi legkisebb autója. Ami itt a leginkább fájó pont, hogy erről az autóról szinte semmit nem tudni technika szempontjából, pedig már csak az ára miatt is érdekes lehet, hogy a Vinfast mit kezd a lehetőséggel.

A VF 6 és VF 7 viszont már a B és C szegmens SUV-jai. Ezekről a modellekről már az év eleje óta ismertek a részletek, amikor is a VinFast bemutatta az elektromos autókat a Las Vegas-i CES-en. A világhírű autótervező, a Torino Design által készített VinFast VF 6 és VF 7típusok modern és kifinomult dizájnnal rendelkeznek. A VF 6 a zöld életmódot folytató fiatal családok számára készült, míg a VF 7 ideális választás a sikeres és divatos fiatalok számára.

A VF 6 teljesítmény szempontjából két változatban lesz kapható, 130 kW-os vagy 150 kW-os elektromos motorral. A WLTP hatótávolsága 399 kilométer. Az akkumulátor hasznos kapacitása 59,6 kWh. A VF7 esetében akár dupla motor is kérhető, ez esetben 150 + 110 kW teljesítményt és összkerékmeghajtást kap a vásárló, míg az egymotoros változat esetében 150 kW az érkező teljesítmény. Az akkumulátor kapacitása 75,3 kWh, így egy feltöltéssel akár 450 kilométert is megtehet az elektromos autó.

Árakról és konkrét elérhetőségről nem szóltak a hírek a kiállításon.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!