Nem éri meg az újonnan vett Rolls-Royce elektromos autót eladni

0

Tavaly október közepén mutatta be első, tisztán elektromos autóját a goodwoodi székhelyű vállalat, a Rolls-Royce. A 418 kilométer hatótávú tisztán elektromos Rolls-Royce Spectre csak a kezdet, a márka az évtized végére teljesen elektromos autógyárrá fog alakulni.

Úgy tűnik, hogy ez a lépés kedvezett a brit autómárkának, ugyanis az első sorozatgyártására érett, tisztán elektromos autójára a vállalat a vártnál több megrendelést kapott. Így meglehetősen hosszú várakozási idővel kell számolniuk a vásárlóknak, korábban 15 hónapos szállítási időről lehetett hallani.

Ez a hosszú várakozási idő pedig arra késztetett néhány türelmetlen és nagyon tehetős embert, hogy máshol keressék meg maguknak a tisztán elektromos Rolls-Royce Spectre autót.

Azonban a Rolls-Royce vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös a napokban világosan kijelentette, hogy a Spectre-t nagyon nehéz lesz bárhol máshol megvenni, ugyanis csak hivatalos szalonban juthatnak majd hozzá az emberek. Majd a vezérigazgató azt is elárulta, hogy életük végéig kitiltják azokat a vásárlókat, akik csak azért veszik meg a Spectre-t, hogy azt később némi haszonszerzés céljával továbbadják.

Torsten-Müller Ötvös a Spectre kaliforniai bemutatóján elárulta, hogy „ha továbbadják az autót, akkor azonnal feketelistára kerülnek és ennyi volt. Soha nem lesz esélyük arra, hogy újra megszerezzék az elektromos Spectre-t.”

A tisztán elektromos Rolls-Royce Spectre kiszállítása a tervek szerint jövőre indul meg. A legelső sorozatgyártású elektromos Rolls-Royce alapára 400 000 dollár körül mozog, de elemzők szerint kevesen fogják megvenni az alapváltozatot, ami azt jelenti, hogy a legtöbb Spectre, amely elhagyja a gyár kapuit, valószínűleg 500 000 dollár fölött lesz árazva.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!