Kétirányú töltéssel és saját DC töltővel lép piacra a Volvo

0

Akiben van egy kis érdeklődés a mai kütyük és technológiák iránt, gyorsan szembejön az okosotthon gondolatával. Ennek egyik meghatározó eleme az energiatároló egység, aminek elsődleges feladta a tulajdonos napelemeiből érkező energia tárolása a jó esetben közelben parkoló elektromos autó, vagy éppen az egész ház számára baj esetén.

Az egyik ilyen legismertebb termék a Tesla Powerwall, melynek létjogosultságát pontosan a fent említett témakör adja, vagyis ez egy olyan energiatároló, amiből az elektromos autó és az a ház is tud energiát kivenni. A Tesla mellett ma már egyre több vállalat kínál ilyen megoldásokat, de valljuk be őszintén, az autónk gyártójától származó dedikált megoldásoktól jobbal nem lehet kivédeni a kompatibilitás-okozta nehézségeket.

A Volvo is felismerte azt, hogy sikerrel kínálhatna ügyfeleinek dedikált töltési megoldást, ezzel is növelve az elégedettséget és a felhasználói élményt. A svéd márka is egy komplex megoldásban gondolkodott, amikor összeállt egy energiatárolási és töltési megoldásokat kínáló startuppal, a dcbel-lel.

A svédek személyautós üzletágának egyik technológiai részlege a Volvo Cars Tech Fund, folyamatosan kutatja az ígéretes startup vállalkozásokat, hogy a szellemi tőkéjüket magukhoz csábítsák, illetve a támogatási pénzek fejében a sikerekből a Volvo is részesülhessen.

Célunk, hogy iparágunk leggyorsabb átalakulója legyünk, ezért a Tech Fund kulcsfontosságú szerepet játszik a jövő technológiai vezetőivel való partneri kapcsolatok kialakításában.”

Nos, ez a részleg csapott most le a dcbel vállalkozásra, melynek fő profilja az energiatárolási rendszerek telepítése és azok révén kétirányú energiaáramlás biztosítása a tulajdonos lakóépülete, napelemei, az akkumulátorok és az elektromos autói között. A közös munka természetesen hivatalosan is bejelentésre került, ami révén támogatói pénzek érkeznek a Volvótól a sikeres munka érdekében.

Az innen érkező rendszert a Volvo fogja majd kínálni ügyfeleinek és az első ilyen az rc16 Home Energy Station nevet kapta melynek főbb képességei a következők:

  • Gyors, kétirányú DC elektromos autótöltő
  • L2 gyorstöltő
  • Beépített inverter
  • Képesség a már létező otthoni akkupakk folyamatos töltésére
  • Okosmegoldások az üzemeltetésben

„Az emelkedő energiaárak és a gyakori áramkimaradások olyan kihívások, amelyekkel manapság egyre több fogyasztó szembesül, ám a dcbel-be és technológiájukba történő befektetésünk segíthet enyhíteni ügyfeleink előtt álló ezen kihívásokat. – Alexander Petrofski, Volvo Cars Tech Fund.

Az első Volvo, ami támogatja a kétirányú energiaáramlást, az EX90, amihez vélhetően már ezt az újdonságot is meg lehet venni a szalonokban.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!