Saját töltőpont hozzáférést indít a Scania

0

A Scania zökkenőmentes hozzáférést biztosít a vegyes típusokból álló busz- és teherautó flották számára egy európai töltőhálózathoz annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegye az elektromos hajtásláncra történő átállást. Illetve, hogy teljesítse az üzemeltetők nagyobb számú töltőállomásra vonatkozó igényét.

A Scania Charing Access meghatározott, előre látható költségeket kínál rejtett díjak nélkül egy kényelmes, számlázó rendszeren keresztül. Az ügyfelek mindössze egy szolgáltatás igénybevételével tervezhetik, menedzselhetik, illetve fizethetik a nyilvános töltéseiket. A Scania Töltőpont Hozzáférés  több Európai országban indul idén októberben, és később kiterjesztik a teherautók számára épített töltőpontokra is.

“A Scania Charing Access segít elhárítani az útközbeni töltés megvalósításával kapcsolatos akadályokat és stresszt a kiterjedt hálózat révén.” – Mondja Fredrik Allard a Scania E-Mobilitási részlegérét felelős alelnöke és vezetője. „Kétségtelen, hogy ez a szolgáltatás hasznára fog válni a most még hezitáló fuvarozóknak, és az ő ügyfeleiknek. Ez segíteni fogja, hogy a buszok és a teherautók elektrifikációja tovább haladhasson a maga útján a különféle felhasználási területeken Európában” – Teszi hozzá a szakember.

A kezdeti ügyfél interfész a My Scania (áttekintés, tervezés és adminisztráció), valamint a nemrég bemutatott Scania Driver Applikáció lesz, amely biztosítja a sofőrök számára, hogy meghatározzák a töltőállomások pontos helyét, azok távolságát, illetve, hogy nyomon követhessék a járművek töltését.

“Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk egy olyan töltési megoldást kínálni, amely előnyben részesíti a valódi ügyfélértékeket, mint például az egyszerűséget és a rendelkezésre állást.” – Mondja Allard. „A töltőszolgáltatásunk igénybevételével a vásárlók megbízható, és releváns információkat kaphatnak arról, hol találhatják meg a legközelebbi elektromos töltőpontokat a teherautóik számára, és biztosak lehetnek abban, hogy korrekt, helyi tarifák alapján végzik el a töltést. Eddig az ügyfelek különböző alkalmazásokkal, feltételekkel, és számlákkal küszködtek, ami nem különbözik attól a zűrzavartól, amit a felhasználók a személygépkocsi oldalon tapasztaltak.” – világít rá a szakember.

A Scania Charing Access különböző töltőhálózatokhoz biztosít elérést mindössze egyetlen egy szolgáltatáson keresztül, ily módon lehetővé teszi a fuvarozók számára, hogy Európa teljes területén fair árak mellett, korlátlanul férjenek hozzá az elektromos töltőpontokhoz. 

A Scania egyelőre nem teheti közzé az elektromos töltőhálózatokkal kapcsolatos partnereit, de a svéd gyártó úgy látja, hogy a helyi márkakereskedői mellett egyre több, eredetileg személyautókra szakosodott üzleti szereplő lát fantáziát abban, hogy csatlakozzon a Scania töltőhálózatához.

A Scania Töltőpont Hozzáférést októberben fogják bemutatni, egyszerűbbé téve ezáltal a teherautók elektromos töltését Európa-szerte.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!