Több ezer darabot rendeltek a közel 3 millió forintos kínai elektromos autóból

0

A kínai Wuling is azon autógyártók közé tartozik, akik jó érzékkel nyúlnak hozzá a papírhoz, ha egy elektromos autót kell megtervezni. Itt most természetesen nem arról van szó, hogy a Wuling, egészen pontosan a SGMW (SIAC-GM-Wuling vegyesvállalat) által gyártott autók a gyártás krémjébe tartoznának, sokkal inkább arról, hogy érzik, mi kell a Kínai vásárlóknak.

Első elektromos autójuk a Mini EV volt, amit 2020-ban mutattak be és ára végett gyorsan a legnépszerűbb és a legtöbbet eladott tisztán elektromos autó lett Kínában. Még a verhetetlen Teslát is lenyomták az eladások, de persze azt azért hozzá kell tenni, hogy a Tesla és a Wuling nem egy kategóriában játszik sem az ár, sem a tudás tekintetében.

A Mini EV sikerét meglovagolva egyébként még két típussal jött ki a vegyesvállalat. Az egyik volt a Baojun Yep, ami hasonlóan sikeres lett, vélhetően itt is a kedvező árnak tudható be a siker. 2022 végére már több, mint félmillió eladott darabnál járt a 2920 mm hosszú és 1493 mm széles típus, amivel tavaly a Kínában eladott tisztán elektromos autók 10 százalékát adta csak ez a típus. A másik már az Indiában is elérhető Air EV (Indiában MG Comet).

A Wuling tehát igen sikeres gyártónak mondható és most dobnak erre egy lapáttal, ugyanis a már egy hónapja kapható Bingo is igazi sikersztorinak készül az eddig ismert adatok szerint.

A kínai Car News China szerint a március 29 óta kapható elektromos autóból az első hónapban mindegy 16 383 darabot rendeltek, amiből eddig 522 autót már ki is szállítottak. A Wuling szerint az első 10 000 megrendelést két hét alatt tudták összehozni.

A Wuling Bingo egy ferdehátú 5 ajtós, 4 üléses, tisztán elektromos autó. Méretei az alábbiak: 3950 hossz, 1708 szélesség, 1580 mm magasság, a tengelytáv pedig 2560 mm. A Bingo elsőkerék-hajtású, motorjának teljesítménye 30 kW vagy 50 kW, 110, illetve 150 Nm nyomatékkal. A végsebesség 100 km/h-ra van korlátozva, a saját tömege pedig 990 kg a legkönnyebb kivitelben.

A Bingo gyomrába egy 17,3 vagy egy 31,9 kWh kapacitású akkupakk kerülhet, amivel 200 és 300 km közötti hatótáv érhető el. A legolcsóbb kivitel 8600 USD-nek megfelelő összegért (59 800 jüan) hozható el a gyártótól. Ha idehaza is kapható lenne a kis Bingo akkor 2,9 millió forintot kellene leszurkolni.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!