Olcsóbban és nagyobb hatótávval készülnek az új elektromos Mustangok

0

A tisztán elektromos Ford Mustang Mach-E meglehetősen jól teljesít az értékesítések szempontjából, melynek aztán az lett az eredménye, hogy le is kellett lassítania egy időre a gyártást. Azonban kedden kijött a Ford értékelője a 2023-as év első negyedévéről és a nyilatkozatban a szép számok mellett végre azt is megtudhatjuk, hogy a Mustang Mach-E újra elérhető. Ráadásul csökkentett árral várja új vásárlóit a Ford.

Ha átfutjuk a már említett értékelő riportot, akkor kiolvashatjuk belőle, hogy a Mustang Mach-E gyártása és kiszállítása a vevőknek teljes gőzzel fog történni. Azért kell most ismét felpörgetni a gyártást, mert az elmúlt 3 hónapban a Ford átalakította azt a gyárát, ahol az elektromos Mustang is készül.

Az átalakítások és fejlesztések végső célja természetesen a gyártási darabszámok felpörgetése volt. A mexikói Ford üzem tehát újra teljes gőzzel üzemel és a 2022-es rekorder gyártás után idénre is hasonló ambíciókkal készül a Ford. 210 000 darab Mach-E legyártása a cél 2023 végig.

Azoknak pedig, akik eddig vártak a típus megrendelésével, a Ford készül pár aprósággal, hogy ezek a leendő vásárlók is mielőbb megtegyék azt, amit meg kell tenni. Az első módosítás a korábbi darabokhoz képest az akkupakk celláiban található, ugyanis mostantól LFP cellákkal készül minden Mustang Mach-E.

Ennek köszönhetően a Ford csiszolt kicsit a DC villámtöltésen, aminek révén 5 perccel hamarabb lehet a 10-ról 80 százalékos töltést megvalósítani, vagyis mostantól 33 perc kell ehhez egy megfelelő teljesítményű töltő esetén. Az új akkupakk tette lehetővé azt is, hogy az összkerekes kivitelek 45 lóerővel erősebbek legyenek, illetve mindegyik elektromos Mustang esetében javult a hivatalos fogyasztási adat (EPA). Az egymotoros verzió esetében az új érték 250 mérföld (402 km), a két motorral szerelt változatokban pedig 226 mérföld (363 km).

További finomság, hogy az új vásárlók 90 napos próbalehetőséget kapnak a Ford vezetést segítő technológiájához (BlueCruise). A legjobb az egészben pedig az, hogy mindezért nem többet, hanem kevesebbet kér mostantól a Ford. Modellváltozattól függően 1000 és 4000 dollárral csökkent a vételár.

Idehaza is több millió forintos kedvezménnyel lehet tisztán elektromos Mustang Mach-E-t konfigurálni a Ford hivatalos weboldalán.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!