Odaszólt a Teslának a Ford vezérigazgatója

0

Az autóiparban nem ritka az, ha egyes márkák vezetői odaszólnak egymásnak, hogy némi (saját meglátású) jótanáccsal szolgáljanak a másiknak. Elon Musk tipikusan ilyen, többször is üzent már más e-autógyártónak, hogy mire érdemes odafigyelniük a sikeres felfutás érdekében, ám most ezúttal neki címzett egy jó tanácsot a Ford vezérigazgatója, Jim Farley.

Farley tanácsa, illetve a médián keresztüli helyzetelemezése ezúttal az Insider magazinban jelent meg. Szerinte az Elon Musk által követett stratégia nem újdonság, hiszen az 1910-es években Henry Ford ugyanilyen mértékben tudta az akkor még rendkívül drágának számító automobilok árát csökkenteni a gyártás optimalizálásával és egyben a gyártási darabszámok felfuttatásával.

Tehát Farley bár elismerte a Tesla tevékenységét és az erőfeszítéseket, amiket az elektromos autók árának csökkentése érdekében tesz, azért arra is felhívta a figyelmet, hogy szerinte Elon Musk autógyára nem igazán szentel figyelmet annak, hogy az általa elérhető termékek iránt fenntartsa az érdeklődést azáltal, hogy frissíti a Teslák kinézetét.

Azt hiszem, amit meg fog tanulni (Musk), az az, hogy a termék frissessége sokat jelent. Ha egy termék iránt elveszik az érdeklődés, akkor veszít is annak árából. Ez nagyon veszélyes folyamat lehet.” – Jim Farley

Abban van igazság, hogy a Tesla nem feltétlenül törekszik az autói folyamatos megújulására, elég csak a Model 3-ra, vagy a Model S-re gondolnunk. Utóbbi például annak 2012-es megjelenése után sok évvel frissült külsőleg. Ám mindezek ellenére a Tesla autói folyamatosan döntögetik a rekordokat, legyen szó akár a népszerűségről.

A Tesla inkább az autói tudására és a szoftveres alapokra helyezi a hangsúlyt és igazából hiába rendelkezik több éves kinézettel egy-egy Tesla modell, ezek a szoftveres fejlesztések úgy tűnik mégis képesek folyamatosan fenntartani az érdeklődést. A 2019-ben bemutatott Model Y is már lassan 4 éves lesz, ennek ellenére folyamatosan dőlnek a vele kapcsolatos rekordok. Ha pedig minden jól megy, akkor hamarosan érkezik a Tesla Cybertruck pickup is, aminek a külsője aztán minden lesz, csak éppen unalmas nem.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!