Hidrogéntraktor prototípust mutatott be a Fendt

0

A mezőgazdasági gépeket gyártó Fendt bemutatta a hidrogéntraktor első prototípusát. 

Továbbá a Fendt részt vesz az alsó-szászországi H2Agrar mezőgazdasági modellprojektben, melynek célja a mezőgazdasági célú hidrogéninfrastruktúra kutatása.

A Fendt már egy ideje dolgozik a mezőgazdasági gépek kibocsátásának a csökkentésén. 2017-ben a vállalat már bemutatót egy tisztán elektromos traktort a hannoveri Agritechnica kiállításon. Most viszont több traktorba is üzemanyagcellás meghajtást építettek. Ezen modellek első generációs prototípusait idén áprilisban szállítja le a Haren (Emsland) területén található gazdaságoknak.

A H2Agrar projekt részeként kutatásokat is végeznek az emslandi régióban, melynek célja, hogy létrehozzanak egy mezőgazdasági célú hidrogéninfrastruktúrát, valamint olyan hidrogénüzemű traktorok prototípusainak a kifejlesztése a cél, amelyek a megszokott módon használhatók a gazdaságokban. A Fendt prototípusát a bajor Gazdasági, Regionális Fejlesztési és Energiaügyi Minisztérium által rendezett csúcstalálkozón mutatták be.

Hubert Aiwanger, a bajor tartomány gazdasági, regionális fejlesztési és energiaügyi minisztere szerint: „Úgy látom, hogy a hidrogén nagyon fontos megoldást jelent a mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás problémáira. A mezőgazdaság és az erdészet sok energiát tud szolgáltatni, ami hidrogén előállítására is felhasználható.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!