Több ezer tisztán elektromos Ford Transit kerül az amerikai postához

0

Többször volt arról szó, hogy a Biden-kormányzat alatt megszületett egy gigantikus átállítási program az elektromos meghajtású járművekre. Ennek szellemében az összes, a szövetségi kormányzat szárnyai alá tartozó járművet elektromosra fognak cserélni, legkésőbb az évtized végére.

A személyautókon túl még jó pár kategória kerül a forradalmasítás szellemében átállítva tisztán elektromos üzemre, többek között az Államokban működő postaszolgáltatás, vagyis a US Postal Service. Az amerikai posta néhány éve már a jellegzetes Grumann LLV típusjelzésű, direkt a posta számára tervezett járművekkel szállítja ki a küldeményeket. Ám bármennyire is jellegzetesek ezek az autók, az idejük lassan lejár, hiszen a flotta átlaga közelíti a 30 évet. Így igencsak aktuális kérdés lett a csere.

A jelen: Grumann LLV

Ennek első jeleit láthatjuk most, melynek keretében 9250 darab tisztán elektromos Ford E-Transit iránt lett leadva megrendelés. Az első elektromos Ford furgonok még az idei év végén szolgálatba állhatnak az Egyesült Államokban. Azonban a hírek szerint nem áll meg itt az új, elektromos járművek beszerzése. Ha ez az első hullám teljesítésre kerül, folyamatosan érkeznek majd a szállítmányok. Ám az ezekben résztvevő modellek, vagy éppen a határidők még nem ismertek.

Eredetileg nem volt ilyen jó a helyzet, hiszen a beszerzéseket felügyelő Oshkosh vállalat nem nagyon akarta 10 százalék fölé tenni az elektromos járművek számát az új flottában. A maradék 90 százalékot új, de továbbra is belsőégésű motorral szerelt Grumann furgonokkal oldották volna meg. A beszerzés azonban kiszivárgott és számos politikus, valamint közéleti személyiség ment neki az erősen bűzlő tendernek. Ennek eredménye a mostani helyzet és úgy néz ki, hogy az Államok postaszolgálata végre maga mögött hagyhatja a belsőégésű járművek korszakát pár éven belül.

A jövő: Ford E-Transit

Az első hullám 9250 darab E-Tranzitjáról hivatalos sajtóanyag is szól és további 21 ezer furgon érkezése várható, ami brutális darabszám, bár az Amazon-Rivian 100 ezer darabos furgonüzlettől még messze van azért. A furgonok mellé 14 ezer töltőt is rendelt az USPS, hogy legyen mivel tölteni az új flottát a telephelyeken. Az USPS teljes járműállománya 225 ezer autóból áll, szóval lesz mit lecserélni és üzemeltetni a következő években.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!