Egy amerikai állam betiltaná az elektromos autókat

0

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok Wyoming államában valami homok került a gépezetbe, ugyanis benyújtottak egy olyan törvényjavaslatot, ami 2035-től az új elektromos járművek értékesítésének megszüntetését irányozza elő.

„Az új elektromos járművek értékesítésének fokozatos megszüntetése 2035-ig” című javaslat a helyi törvényhozásban már érdemi támogatást is kapott. Azonban a javaslat nem mondja ki teljes egészében az új elektromos járművek forgalmazásának a betiltását, de „ösztönzi” az értékesítések 2035-re történő kivezetését Wyoming államban. Továbbá javasolja az állam gazdasági szereplőinek az elektromos járművek meg nem vételét.

Egészen pontosan így néz ki a javaslat:

  • 1. szakasz. A jogalkotó ösztönzi és célként fejezi ki, hogy Wyoming államban 2035-ig fokozatosan le kell állítani az új elektromos járművek értékesítését.
  • 2. szakasz. A jogalkotó arra ösztönzi a wyomingi iparágakat és polgárokat, hogy korlátozzák az új elektromos járművek eladását és vásárlását Wyomingban azzal a céllal, hogy 2035-ig fokozatosan leállítsák az új elektromos járművek értékesítését az államban.

Ne feledjük, hogy Wyoming állam az Egyesült Államok nyolcadik legnagyobb olajkitermelő és jelentős szénbányászattal bíró állama és éppen ezért a félmilliós államban komolyan megéreznék az ott lakó és dolgozó emberek az elektromos autók térnyerését.

Azonban, ha célba is ér a szóban forgó javaslat, akkor is önmagában kevés lesz az elektromos autók trendjének a megakasztásához.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!