Leégett egy mobil Tesla Supercharger és a hozzá tartozó Megapack

0

Kigyulladt és teljesen leégett egy mobil Tesla Supercharger és a hozzá tartozó Megapack a kaliforniai Baker-ben január elsején.

A Tesla többször sietett a túlzsúfolt, ünnepek előtt álló Supercharger töltőinek a kisegítésére mobil Supercharger állomásokkal. Ezek a kamionokra szerelt töltőállomások egy Tesla Megapack által megtámogatott akkumulátorral akár 100 darab Tesla feltöltését segítik. Az újévi forgatagban is egy ilyen kamion utánfutójára szerelt mobil töltőállomással segítette ki a kaliforniai Baker-ben a Tesla az átutazókat.

Azonban január elsején kigyulladt a Supercharger állomás mellett felállított mobil töltőpont.

A történtek miatt teljesen lezárták a Baker-ben található Supercharger állomást is. Egyelőre nem világos, hogy mi okozhatta a tüzet, ugyanis a Teslának nincs sajtókapcsolati osztálya az USA-ban, így a tűzoltók hivatalos kommunikációjára várhatunk.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!